La Chapelle d’Abondance

Als wintersporten iets voor u is, dan moet u een keer La Chapelle d’Abondance bezoeken. Het kleine Franse dorpje in de bergen staat bekend om de rustige, authentieke en vriendelijke sfeer en ook om de kenmerkende traditionele bouwstijl. Wanneer u opzoek bent naar een plek waar u  in alle ontspannenheid een wintersportvakantie wilt doorbrengen, dan moet u zich zeker verdiepen in dit agrarische bergdorpje. Wij geven u alle belangrijke informatie over La Chapelle d’Abondance.

Skigebied

Het Skigebied is erg makkelijk bereikbaar vanuit La Chapelle d’Abondance. Het dorpje zelf ligt tussen Châtel en Abondance, op een hoogte van 1020 meter. Het dorpje hoort bij het skigebied Portes du Soleil, een gebied wat zich uitstrekt over 650 kilometer. Dit gebied bestaat uit verschillende soorten skipistes, waarbij er ook verschillen zijn in de moeilijkheidsgraden. Het gebied is uitstekend geschikt voor de beginners, maar ook leuk voor de gevorderden. Verder zijn er ook veel eetgelegenheden aanwezig op de pistes. Het dorpje ligt in de buurt van de rustige pistes, een kinderweide in het dal, de eenvoudige pistes en de boardercross. Dit maakt het gebied erg geschikt voor kinderen in elke leeftijdscategorie. Daarnaast is het gemakkelijk om naar het dorpje Châtel te gaan, dit is een erg gezellig familiedorp.

rough-horn-2146181_960_720

Skiles

Het is ook zeker mogelijk om een skiles te volgen bij een skischool in La Chapelle d’Abondance. Er zijn daar 60 skileraren aanwezig, dus aan leraren geen te kort. Ook is er een oefenweide aanwezig en kan je skiles in het Nederlands krijgen. Verder kan je leren langlaufen, snowboarden en natuurlijk skiën. Ook is het mogelijk om een privéles te nemen bij een skileraar. Dat is natuurlijk ook niet verkeerd, wanneer je extra begeleiding nodig hebt.

snow-1178274_960_720

Activiteiten

In het dorp zijn verschillende activiteiten te doen. Wanneer je boodschappen wilt doen is het mogelijk om naar de supermarkt te gaan. Daarnaast zijn er ook twaalf restaurants, maar ook gezellige barretjes en cafés. Verder is het erg leuk om de Savoyaardse spijzen te proeven, of te genieten van de heerlijk klaargemaakte lokale kazen. Mocht je opzoek zijn naar uitdagende activiteiten, die zijn er zeer zeker ook. Denk hierbij aan het paragliding, het bezoeken van de rodelbaan en op avontuur met de hondenslee. Ook kunt u in de sportwinkels in het centrum uw wintersportgear uitbreiden. Wanneer u een drukke dag heeft gehad is het ook mogelijk om heerlijk te ontspannen met een massage, bij een van de massagepraktijken in het dorp.

red-wine-2443699_960_720

Accommodaties

La Chapelle d’Abondance beschikt over een uitgebreid aanbod van accommodaties. Je hebt zeven hotels, chalets en appartementen in het dorpje. Over de kwaliteit hoeft u zich zeker geen zorgen te maken. De accommodaties zijn erg netjes en per stuk vrij ruim ingericht. In totaal zijn er 7287 toeristenbedden beschikbaar in het dorp.

telluride-2228787_960_720

Prijzen

De prijzen in La Chapelle d’Abondance  zijn erg aantrekkelijk! Overal wordt dit dorpje erg aanbevolen, al helemaal als het om een beoordeling gaat wat prijs betreft. Alle accommodaties, sportwinkels, restaurants en andere activiteiten zijn op een eerlijke manier geprijsd. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken of je teveel betaald of niet.

money-2179389_960_720