Val d’Isère

Elk jaar opnieuw, de eerste keer of enkele keren per jaar: wintersport is en blijft genieten. In Val d’Isère is er genoeg te beleven en zullen je après-ski dromen werkelijkheid worden. Met een grote bekendheid en veel mogelijkheden is het een mooie bestemming. Er is niets wat je op dit moment nog kan tegen houden om naar deze prachtplaats af te reizen, want herinneren zal je het zeker.

Sfeer

Aan de andere kant van L’espace Killy ligt Val d’Isère. Vergeleken met Tignes is het een rustigere plek, maar nog steeds genoeg ruimte voor uitgaan en après-ski. Het dorp doet een beetje denken aan Oostenrijk, met dezelfde gezellige, knusse sfeer. Het skigebied lijkt wel oneindig en genieten is het in ieder geval, want met 300 km aan pistes is er geen nood om er vanaf te wijken. Overigens liggen er nog twee funparks om de uitdaging aan te gaan. Val d’Isère is gezellig en er is genoeg te doen. Winkelen in de hoofdstraat is heerlijk en een must voor na het skiën. Voor après-ski is er een uitgebreide keuze uit verschillende cafés en pubs. Er is zelfs een pub voor liefhebbers van live muziek.

Indeling

Val d’Isère is een dorp gemaakt voor de wintersport. Dit lijkt misschien te figuurlijk, maar in de vorige eeuw was het dorpje nog een gehucht wat nauwelijks bereikbaar was. Doordat een ondernemer kansen zag in de unieke ligging en het fantastische gebied, is het omgetoverd tot het ultieme skiresort. Een fanatieke skiër zou zich zo niet mogen noemen, mits hij dit gezien heeft. Het dorp kreeg ski-instructeurs, ski-shops en skiliften. Wat het nu is geworden is adembenemend om te zien. Het park heeft in de zomer ook veel te bieden. Uiteraard skiën op een van de gletsjers, maar ook andere uitdagende sporten die niet in Nederland te vinden zijn. Denk hierbij aan met een motor over ijs rijden of, wel gangbaar in Nederland een zwembadencomplex waar je kunt genieten. Uiteraard is er veel mogelijkheid om te wandelen en bij Tignes ligt het bike park waar men in de zomer de pistes met de fiets kan opzoeken.

52181

Bron: http://www.valdinet.com/lifts/ski/options

Ski gebied

Het skigebied in L’espace Killy is zeer goed verzorgd. Bij Val d’Isère is er de mogelijkheid om op 300 kilometer aan pistes te skiën. Door hoge variatie in de skipistes is er voor iedereen een piste om te proberen. Het is bijna altijd zeker dat er sneeuw ligt in L’espace Killy door de twee gletsjers die in de buurt te vinden zijn.

Pistes
Groene pistes: 51 km
Blauwe pistes: 120 km
Rode pistes: 88 km
Zwarte pistes: 41 km
Totaal: 300 km

Liften
33 sleepliften
44 stoeltjesliften
5 gondels
2 treinen

Video over L’espace Killy

Webcambeelden Val d’Isère

http://www.valdisere.com/valdisere/en/val_d_isere/webcams/webcams

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Sneeuwzeker skigebied
– Mooi, modern skigebied met snelle en goede liften
– Veel mogelijkheden tot après-ski en andere horecamogelijkheden
Negatieve punten
– Het is een vrij dure vakantiebestemming.
– Het skigebied is ontzettend druk bezocht

Weersverwachting Val d’Isère

Algemene feitjes over Val d’Isère

– Wist je dat het skigebied L’espace Killy is vernoemd naar de voormalig skikampioen Jean-Claude Killy.
– Wist je dat er veel bekende mensen zoals Hugh Grant gaan skiën in Val d’Isère.
– Wist je dat er vaak ski wedstrijden in Val d’Isère zijn
– Wist je dat de Tour de France door Val d’Isère komt

Aanbiedingen Wintersport Val d’Isère Frankrijk