La Plagne Soleil

Dit skioord is gevestigd in het departement Savoie in de Franse Alpen. Dit gebied is vooral bekend geworden vanwege diverse wieleretappes in de Ronde van Frankrijk. Om een klein stukje terug te gaan in de geschiedenis haalde in 2002 Michael Boogerd daar de overwinning in de rit die ook wel bekend stond als de koninginnenrit van de Ronde van Frankrijk.

Sfeer

Vanuit La Plagne heb je een perfect uitzicht over de Mont Blanc en het Beaufortain Massief. Ook zijn er in dit prachtige skioord talrijke café’s, restaurants en discotheken te vinden waar iedere wintersporter heerlijk kan vertoeven. Als je een dag geen zin hebt om te gaan snowboarden of skiën kun je in La Plagne ook gemakkelijk een sneeuwscooter huren, van de bobsleebaan, schaatsen, paragliden of naar het 900 meter lange funpark. De mensen die van wandelen houden kunnen vanuit La Plagne één van de vele wandelroutes uitkiezen die door de prachtige natuur gaat en over de wit besneeuwde bergpaden.

De dorpen

Het skioord La Plagne bestaat uit 6 bergdorpen ( Aime la Plagne, Belle Plagne, Plagne Villages/Soleil, Plagne Bellecôte, Plagne Centre en Plagne 1800) die via skiliften met elkaar in verbinding staan.

la plagne dorpen

Skigebied

Naast het skigebied dat in La Plagne gevestigd is zijn er nog vier andere skigebieden verbonden met dit skioord namelijk; Champagny en Vanoise, La Plagne Montalbert, Montchavin en Les Coches. Het skigebied dat gevestigd is in La Plagne zelf bevindt zich op een hoogte tussen de 1250 en 3250 meter. Er is voor 220 kilometer aan pistes beschikbaar en 10.000 hectare aan een speelterrein voor de gevorderde skiër of snowboarder. La Plagne valt onder Paradiski, wat valt onder één van de grootste skigebieden ter wereld. Van de 220 kilometer aan skipistes zijn er 80 kilometer aan blauwe pistes, 90 kilometer aan rode pistes en 50 kilometer aan zwarte pistes aanwezig. Het gebied bezit 109 liften waarmee je jezelf kan verplaatsen tussen de verschillende pistes, dorpen en skigebieden. Van deze 109 liften zijn er 2 cabinebanen, 8 gondelbanen, 33 stoeltjesliften en 66 sleepliften aanwezig.

Webcams

Klik hier om de webcams van het skigebied La Plagne te bekijken.

Aanbiedingen Wintersport La Plagne Frankrijk