Ardèche

Ardèche is een Frans departement vernoemd naar de rivier de Ardèche. Het departement werd op 4 maart 1790 tijdens de Franse Revolutie gecreëerd. De Zuid-Franse streek staat bekend als een vakantiegebied. Met name Nederlanders en Belgen gaan in de zomervakantie massaal die kant op. Er heerst in de zomermaanden altijd een aangename temperatuur in dit gebied. De temperatuur is er altijd hoog en de zon schijnt bijna altijd. Dit is voor Nederlanders de reden om van het matige weer in Nederland te ontsnappen.

Bezienswaardigheden

Aangezien het warm kan worden in dit gebied kun je voor genoeg koeling zoeken in de rivier. Rond de rivier zijn allerlei leuke, actieve en prachtige bezienswaardigheden te zien en activiteiten om te ondernemen. Een aantal van de leukste bezienswaardigheden heb ik op een rijtje gezet.

Pont D’Arc

Dit is misschien wel de meest bekende plek in de Ardèche. Het is een natuurlijke brug van 34 meter hoog en 59 meter lang over de rivier. In de winter staat het water heel hoog en daardoor heeft het water deze rots uitgesleten. In de zomer zijn er veel toeristen die hier met de kano of kajak langsgaan en een tussenstop maken. Je kunt ook van een 5 of 25 meter hoog plateau springen!

29530356086_05cc3fe4ce_o

Gorges de l’Ardèche

Dit is een bekende kloof in de streek. De grote rotsformaties zijn uitgesleten door de rivier. Je kunt er per kano of kajak doorheen tijdens een tocht over de rivier. Er zit een mooie bocht met een strandje waar je lekker kunt zonnen. Die bocht wordt ook wel ‘Cirque Madeleine’ genoemd.

Grotten

In de Ardèche heb je allerlei grote grotten die jaarlijks veel bezoekers trekken. De meest bekende grot van misschien wel heel Frankrijk is de Aven d’Orgnac. Deze grot is een van de grootste bezienswaardigheden van Frankrijk en wordt daarom ook wel de ‘Grand Site de France’ genoemd. Het is een vrij diepe grot dus als je niet zo mobiel bent is het niet aan te raden deze grot te bezoeken. De langste grot van de Ardèche is de Saint Marcel d’Ardèche. Deze grot heeft meerdere zalen met onder andere een soort baden met water. Er zit zelfs een wijnkelder in de grot! Verder zijn er nog veel meer grotten te zien in deze streek. Elke grot heeft wel iets unieks.

17413574444_a28741af27_o

Activiteiten

Naast de prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheden zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen. Je hoeft niet stil te zitten in dit gebied. Ik heb een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Kajakken, raften en kanoën

Dit zijn activiteiten die je als sportieveling niet mag missen. De rivier die door de streek loopt is prachtig en er is genoeg te zien. Je kunt daar fijn kanoën of kajakken als je wilt. Sommige delen zijn wat ruiger dan andere delen. Je kunt bij verschillende organisaties een kano of kajak huren en bepalen hoe lang je wilt gaan. Je bent helemaal vrij om ergens te stoppen en wat te eten of om even te zwemmen of van een rots te springen.

Markt bezoeken

Als je van slenteren houdt zou je zeker eens een Zuid-Franse markt moeten bezoeken. Het is een mooie gelegenheid om de streekproducten eens te proeven. Lokale Fransen verkopen allerlei producten. Van geurige kruiden tot worst of Franse kazen. En alles is verkrijgbaar voor een fijn prijsje. Ook kun je allerlei (namaak) kleding kopen. Let wel goed op bij het kopen van namaak kleding, aangezien de kwaliteit vaak slecht is en snel kapot kan gaan.

Safaripark de Peaugres

Dit park is eigenlijk een dierenpark en safaripark in één. In de dierentuin kun je te voet alle dieren bekijken en in het safaripark rijdt je er met de auto doorheen. Daarnaast zijn er genoeg plekken waar kinderen kunnen spelen. Ze hebben veel soorten dieren, van ijsberen tot neushoorns en van luipaarden tot tropische vogels. Dagkaarten kosten rond de 20 euro voor volwassenen. Voor kinderen zijn de kaarten iets goedkoper. Je kunt er ook een nacht verblijven op de camping of het hotel naast het park als je het park graag twee dagen wilt bezoeken.

Krokodillenboerderij

Als je nog meer dieren wilt zien zou je ook naar de krokodillenboerderij kunnen gaan. Deze boerderij kun je zien als een prachtig overdekt park en botanische tuin. Op de boerderij bevinden zich honderden krokodillen, van klein tot groot. Niet zo lang geleden is ook een buitenverblijf geopend met allerlei krokodillen en schildpadden. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en rond de 10 euro voor kinderen.

Overnachten

Veel Nederlanders houden van kamperen en dat is zeker mogelijk in deze streek. Er zijn ontzettend veel leuke campings en vakantiehuizen. Voor zowel gezinnen met kinderen, jongeren en ouderen is de Ardèche een geschikte streek voor een fijne vakantie. Aangezien deze streek populair is in de zomervakantie is het raadzaam snel een campingplaats te reserveren. Naast een autovakantie kun je ook prima met het vliegtuig naar deze streek. Je kunt vliegen op Marseille of Lyon. Beide grote steden die vlakbij de Ardèche liggen. Vanaf daar kun je de bus of trein pakken.Er zijn ook genoeg hotels in dit gebied maar voor de echte beleving is het leuk om te overnachten op een typisch Franse camping.

36378785803_d6d74e6dd8_o