Nantes

De moderne binnenstad met een creatieve sfeer vol winkels, restaurants en kunstwerken maakt deze havenstad tot de must see van Frankrijk.

Locatie in Frankrijk

Frankrijk, officieel de Franse Republiek is qua oppervlakte het twee na grootste Europese land. Inclusief de overzeese gebieden heeft dit land een oppervlak van 674.843 km². Nantes is gelegen in het westen van Frankrijk, ten zuiden van Bretagne. Het is de hoofdstad van de regio Pays de la Loire en van het departement Loire- Atlantique.

nantes

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis van Nantes

Van oorsprong heeft Nantes de naam gekregen door het Gallische volk van de Namneten. Dit was een Gallische volkstam die het gebied bewoonde tussen de rivieren de Vilaine en de Loire. De riviermonding van Loire bevindt zich 60 kilometer vanaf Nantes. In de tijd van de Middeleeuwen werd deze stad nauw betrokken bij de strijd tussen de graven van Nantes en die van de concurrerende stad Rennes om de heerschappij over het gebied Bretagne. Het werd vanaf de 14e eeuw een steeds belangrijkere havenstad voor de handel met Spanje, Engeland, de Scandinavische landen en Holland.

Belangrijkste vervoermiddel in de stad

Het was de eerste stad in Frankrijk waar de tram opnieuw ingevoerd werd. De havenstad bezit een tramnet van 44 kilometer en bestaat uit 3 tramlijnen. Lijn 1 loopt van het westen naar het noordoosten, is ongeveer 17 kilometer lang en bezit 33 haltes. Lijn 2 gaat van het zuidwesten naar het noorden, is ongeveer 12 kilometer lang en heeft 25 haltes. Lijn 3 is 13 kilometer lang, heeft 31 haltes en loopt van het centrum naar het noordwesten. Je kunt er natuurlijk ook de bus of taxi pakken, maar de tram wordt als het belangrijkste en makkelijkste vervoermiddel beschouwd.

 

Tramways

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezienswaardigheden

Er zijn in deze stad tal van bezienswaardigheden te bekijken. Ik zal er een paar uitlichten. De kathedraal van Nantes is hier een voorbeeld van. De bouw van deze kathedraal begon in 1434 en eindigde in 1893. In deze kathedraal is de graftombe te bezichtigen van Frans II, hertog van Bretagne.

Het gebouw dat ook een bezoekje waard is, is het hertogelijk kasteel Château des bucs de Bretagne. Dit kasteel dateert uit de 10e eeuw en is in 1466 door Frans II herbouwd. Het gemeentelijk museum is gevestigd in dit kasteel.

ChateauDesDucsDeBretagne

 

 

 

 

Als je meer van winkels houd dan is de middeleeuwse wijk Bouffay een echte aanrader. Dit centrum barst van de leuke steegjes, winkels, restaurant en terrassen. Tevens is hier een 19e-eeuwse winkelgalerij te vinden met een ouderwetse uitstraling.

De reis naar Nantes

Het grootste vliegveld van West-Frankrijk ligt ten zuidwesten van Nantes in de gemeente Bouguenais. Het is gelegen op 12 kilometer afstand van het centrum van Nantes, wat met de auto ongeveer 15 a 20 minuten in beslag zal nemen.

Ook is het mogelijk om vanaf het vliegveld de bus te nemen. De bus ‘Navette Aéroport’ rijd naar het centraal station en het centrum van Nantes. Deze busdienst wordt bij de Fransen ook wel ‘Tan Air’ genoemd. De busdienst rijd iedere 20 minuten van maandag t/m zaterdag en op zon- en feestdagen iedere 30 minuten heen en weer tussen het vliegveld en het centrum.

Mocht u een taxi willen nemen naar het centrum vanaf het vliegveld kost dit ongeveer €33,-.

De afstand met de auto bedraagt ongeveer 851km gerekend vanaf Utrecht waar je 7,5 uur over zal doen zonder oponthoud in het verkeer.

 

De beste aanbiedingen voor Nantes