Courchevel

Voor wintersporters op stand is Courchevel “The Place to be”. Courchevel is een mondaine skioord in een schitterende omgeving. Hier vind je ook de internationale jetset, inclusief veel nieuwe Russische chique. Courchel is zeker geen gewone wintersportbestemming. Dit blijkt alleen al uit het uitgebreide aanbod van activiteiten, naast het skiën. Wat dacht je bijvoorbeeld van de een helikoptertochtje vanaf het eigen vliegveld van Courchevel? Zweefvliegen of ballonvaren behoren ook tot de opties.
Een aantal van de andere bijzondere mogelijkheden zijn tank rijden, een gletsjer beklimmen, eten in een houthakkershut, het erfgoed bezichtigen en kunstexposities bezoeken.

De Sfeer

Courchevel is een mondain wintersportsoort in Les Trois Vallées. Hier vind je chique winkels en restaurants op niveau, tot aan Michelin-sterren aan toe. Het restaurant Le Chabichou heeft maar liefst 2 Michelin sterren. Hier serveert men prachtige gerechten met traditionele smaken gecombineerd met exotische invloeden.
Het sfeervolle stadje biedt een heel scala aan mogelijkheden voor de ontspanning na een dagje skiën. Zo vind je hier een schaatsbaan, klimmuur, bowlingbaan en een fitnesscentrum.
Winkelen doet men in het winkelcentrum “Le Forum”.
Wil je eens wat anders dan skiën? Misschien is dan een bezoek aan de olympische ijsbaan, een helicoptervlucht (met eventueel afdaling op de skies), een sneeuwscooter-toer of een tocht met sledehonden iets voor jou.
De luxe bars, de top-restaurants en chique nachtclubs staan garant voor een geweldige après-ski in Courchevel.

courchevel
Bron: http://bbconfidentielle.files.wordpress.com/2013/12/courchevel_ephemeral_boutique_pictures_001_516069213_north_545x.jpg

Indeling

Courchevel bevindt zich in een skigebied van meer dan 600 pistekilometers. Je vindt hier skipistes voor alle disciplines en er zijn speciale halfpipe-gebieden. Er zijn vijf dorpen op verschillende hoogtes. Elke skidorp heeft zijn eigen sfeer. De dorpen zijn onderling bereikbaar met gratis shuttlebussen, die elke 20 minuten rijden.
Vanaf de hoogste punten heb je prachtige vergezichten over de Zwitserse en Italiaanse Alpen.
Skigebied La Vallée de Courchevel
La Vallée de Courchevel is een gebied in Les Trois Vallées, het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld.
Het skigebied van La Vallée de Courchevel bestaat uit 4 kernen, waarvan Courchevel 1850 de hoogstgelegen is. In dit gebied vindt u kleine en gezellige dorpjes en veel brede pistes. Courchevel bezit de grootste cabinelift van de Franse Alpen met een capaciteit van 160 personen.

Aantal Pistes

Blauwe pistes: 44
Rode pistes: 38
Zwarte pistes: 10
Liften
26 sleepliften
19 stoeltjesliften
10 gondels
geen treinen

Video

Webcam

 

Positieve en negatieve punten

Positief:

Veel activiteiten zijn mogelijk
Bereikbaar met je eigen privéjet (indien je deze hebt natuurlijk )
Courchevel 1650 en 1550 zijn wat betaalbaarder dan Courchevel 1850

Negatief:

Duur

Sneeuwverwachting

 

Algemene feitjes

– Wist je dat de minimale hoogte van de berg 1100 meter is en de maximale hoogte van 3230 meter is.
– De twee kilometer lange piste naast Le Forum wordt aan het eind van de middag omgedoopt tot een rodelpiste. Met de slee kun je afdalen tot aan het dorp Courchevel 1550. Per cabinelift word je vervolgens weer terug naar de top gebracht.
– Courchevel 1650 en 1550 zijn wat minder uitbundig dan Courchevel 1850 en dus aanzienlijk betaalbaarder.
– Courchevel heeft een eigen vliegveld

Aanbiedingen Courchevel vakantie