Wintersport L’espace Killy Frankrijk

Het gebied L’espace Killy is veelzijdig in alle seizoenen. In de winter heb je mooie en grote pistes, terwijl je in de zomer over dezelfde pistes rijdt met een fiets! Bovendien is de natuur in alle seizoenen prachtig en weerhoudt je dan ook niet om een lekker stuk te lopen in dit heerlijke deel van Frankrijk. Genieten van de omgeving is vanzelfsprekend. Buiten dat is het genieten in de dorpjes ook iets wat gemakkelijk kan. Dit omdat de twee dorpjes, Tignes en Val d’Isère erg gezellig zijn en dicht bij de pistes liggen. Op de pagina van de betreffende dorpjes vind je alle informatie die je nodig hebt en nog meer zoals weersvoorspellingen en webcambeelden.

Steden en dorpen

In dit bekende skigebied zijn er maar 2 dorpjes voor accommodatie. Deze zijn bijzonder mooi en in combinatie met het skigebied zeer de moeite waard om te bezoeken. Tignes is overigens onder te verdelen in 5 wijken: Val Claret, Tignes-le-Lac, Le Lavachet, Les Boisses en Les Brevieres.

Tignes
Val d’Isère

Wintersport

download (1)

Bron: http://www.mountainsunltd.com/resort/lespace-killy

In het gebied L’espace Killy is er plaats voor wintersport in elk seizoen. Skiën kan altijd op de gletsjers, zelfs in hartje zomer. L’espace Killy kent samen wel 450 kilometer aan skipistes, ongelijk verdeeld over Tignes (150 km) en Val d’Isère (300 km). In beide gebieden is er ruimte genoeg voor elk type skiër om zich helemaal vrij te voelen, van beginner tot expert. De top ligt op 3550 m en het laagste punt is 1550 m. Als je nog trucs wil oefenen zijn er zelfs twee funparken bij Val d’Isère waar je al je energie kwijt kunt.
Voor mensen die niet alleen willen skiën is er natuurlijk ook nog het belangrijkste deel van de wintersport: après-ski. Het is echt een aanrader om als après-skiliefhebber naar L’espace Killy te gaan. Dit is namelijk heel erg uitgebreid in het gebied en zeker de moeite waard om uit te proberen. Tignes kent kleinere wijken die onderling nog erg verschillen: Val Charet is een uitstekende plek voor jongeren terwijl dit bij Tignes-le-Lac wat minder is. Langlaufers kunnen hun hart ook kwijt in dit gebied: het blijft prachtige natuur.

Natuur en cultuur

Buiten de wintersport is het heerlijk om de te tijd door te brengen in de dorpjes. Dit door de winkelstraat eens goed uit te pluizen of de eindeloze natuur te ontdekken. In de zomer en winter is het in Frankrijk heerlijk om te wandelen. In Tignes is het ook leuk om de Franse keuken te ontdekken, mocht deze nog onbekend zijn. Zoals veel mensen weten zijn Franse kazen en Franse wijnen een aanrader. Bij Val d’Isère krijg je iets meer het gevoel dat je in Oostenrijk zit, wat niet verkeerd is. Het is in het dorp erg gezellig en warm aangekleed. Bij Tignes zijn alle wijken met elkaar verbonden door liften, dus gemakkelijk bereikbaar. In beide dorpen is het heerlijk dineren of après-skiën in de avond.

Aanbiedingen Wintersport L’espace Killy Frankrijk