Tignes

Er zijn verschillende redenen dat mensen zo van wintersport houden. De natuur in de bergen, de sport op zichzelf en de spanning daarin, de uitdaging om jezelf steeds maar weer te verbeteren of misschien vind je het wel fijn zonder een specifieke reden. Het blijft genieten in verschillende gebieden. Wat de reden ook is, het plaatsje Tignes is een aanrader voor alle soorten skiërs en sporters

Sfeer

tignes_village

Bron: www.skiamis.com/resorts/tignes.htm

In Tignes is skiën en snowboarden de dagelijkse gang van zaken. Er zit enorm veel pit in dit dorpje en dat mag ook wel aangezien er genoeg pistes zijn om te proberen. L’espace Killy is een skigebied waar je zeker je grenzen kunt opzoeken… en verleggen! Deze bekende skibestemming heeft veel gezellige delen, namelijk Tignes-Le -Lac, wat meer traditionele dingen kent, zoals typisch Frans eten. Verder kun je daar over de markt lopen of in een van de leuke restaurantjes eten. In Val Claret is het voor de jongeren interessanter. Met veel uitgaansgelegenheden en uitstekende verbindingen is dit een prachtige bestemming.

Indeling

Tignes is een overkoepelende naam voor vijf kleinere dorpjes. In de kom, waar je heerlijk centraal zit, liggen de plaatsen Val Claret, Tignes-Le-Lac en Le Lavachet. Iets lager liggen Les Boisses en Les Brevieres. Om in het centrale deel te komen is een korte tocht met een lift toch onvermijdelijk. Voor Tignes is het skitoerisme ontzettend belangrijk. Met twee gletsjers is Tignes een sneeuwzekere bestemming. In de zomer is hier zelfs sprake van Summer skiing! En er is in de zomer nog meer te doen: in het Bike Park kun je een extreme fiets rit door de pistes verwachten. De afdalingspistes hebben ook verschillende moeilijkheidsgraden die variëren van groen, beginner, tot dubbelzwart, wedstrijdniveau. Uiteraard kun je in de zomer ook uitgebreid wandelen en genieten van de omgeving.

Ski gebied

Het skigebied in L’espace Killy is uitstekend verzorgd. Rond Tignes ligt al 150 kilometer aan pistes met een hoge sneeuwzekerheid. Door veel variatie in het aantal skipistes is er voor ieder wat wils. Ervaren skiërs kunnen eventueel nog off-piste gaan, maar doe dit niet zonder voldoende kennis.
Pistes
Groene pistes: 10 km
Blauwe pistes: 70 km
Rode pistes: 50 km
Zwarte pistes: 20 km
Totaal: 150 km

Liften
12 sleepliften
20 stoeltjesliften
3 gondels
1 trein

Video over L’espace Killy

Webcambeelden Tignes

http://www.tignes.net/nl/skien-in-tignes/webcams-290.html

Positieve en negatieve punten

Positieve punten
– Heel veel activiteiten aanwezig
– Mooi, modern skigebied met snelle liften
– Veel mogelijkheden tot après-ski en andere horecamogelijkheden
Negatieve punten
– Het centrum Val Claret is beperkt toegankelijk voor bussen.
– Is minder knus dan Val d’Isere aan de andere kant van het gebied

Weersverwachting Tignes

Algemene feitjes over Tignes

– Wist je dat het skigebied L’espace Killy is vernoemd naar de voormalig skikampioen Jean-Claude Killy.
– Wist je dat Tignes, het oorspronkelijke dorp verdween in het stuwmeer in 1952.
– Wist je dat dit oorspronkelijke deel eens in de 10 jaar zichtbaar is door onderhoud aan de dam.
– Wist je dat Tignes het op één na hoogste ski dorp in Europa is.

Aanbiedingen Wintersport Tignes Frankrijk