Toulouse

De hoofdstad van de voormalige regio Midi-Pyrénées en van de huidige streek Languedoc-Roussillon-Midi- Pyrénées is Toulouse. Het is een stad gelegen aan de rivier Garonne in het zuiden van Frankrijk. Op 150 kilometer afstand van de Middellandse Zee en op 110 kilometer van de Pyreneeën. De stad telt ongeveer 711000 inwoners en het is op Parijs, Marseille en Lyon na de vierde stad van Frankrijk.

Een stukje Geschiedenis

De naam Toulouse stamt af van Tolosa Tectosagum. Het was vroeger een Gallische stad waar een Romeins legioen was gelegerd. Pas in de 8e eeuw werd de naam verandert naar Toulouse, waarna de stad het culturele centrum van Languedoc werd.

De sfeer proeven

Deze studentenstad met 100.000 studenten wordt gekenmerkt door de oranjeroze bakstenen en dakpannen van de schattige franse huisjes. Er worden meer dan 1000 evenementen per jaar gehouden, van muziekspektakels tot kunsttentoonstellingen. Het wordt gezien als een stad in Frankrijk die nooit slaapt, vanwege de vele studenten die vertoeven in de bars en uitgaansmogelijkheden. Het heeft de ziel van een dorp maar het is een stad op mensenmaat.

Toulouse is een innovatieve stad, niet alleen vanwege de universiteiten, maar ook omdat de thuisbasis van vliegtuigfabrikant Airbus hier gevestigd is. De fabriek is gelegen aan de achterkant van het vliegveld van Toulouse en bestaat uit vele halleen waar de Airbus A320, A330 en A380 worden gemaakt.

Bezienswaardigheden

De stad barst uit zijn voegen van de vele (toeristische) bezienswaardigheden.toulouse bezienswaardigheden

De eye-catcher is de kathedraal Saint-Étienne en ook de middeleeuwse pelgrimskerk Saint-Sernin, die gevestigd zijn in het oude stadscentrum. Tevens telt de stad 19 musea, waaronder het Musée des Augustins dat gevestigd is in een klooster en gewijd is aan schone kunsten. Een bezoekje aan één of meer van de talrijke markten is een aanrader. Na een dag in de stad kun je heerlijk onderuit zitten op het terras van de vele restaurantjes die aanwezig zijn.

Er zijn zelfs 3 restaurants aanwezig die in het bezit zijn van een Michelinster. Hieronder vind je op een rijtje alle overige bezienswaardigheden die Toulouse de stad maakt die je gezien moet hebben.

 

Vervoer naar en in Toulouse

In de regio Toulouse zijn er 10 stations gevestigd, namelijk:  Gallieni-Cancéropôle, Lalande-Église, Lardenne, Montaudran, Ramassiers, Saint-Martin-du-Touch, Toulouse-Matabiau, Toulouse-Saint-Agne en Toulouse-Saint-Cyprien-Arènes. Verder heeft de stad twee metrolijnen en een tramlijn. De vliegtijd tussen Amsterdam en Toulouse is ongeveer 1 uur en 45 minuten. Maar met de auto duurt het ongeveer 12 uur, want de afstand is ongeveer 1200 kilometer (berekend vanaf Utrecht).

 

 Last minute aanbiedingen Toulouse