Annecy

Annecy-France-2

Annecy is de hoofdstad van het departement Haute-Savoie en is gelegen in het oosten van Frankrijk. Annecy is een charmante stad en wordt ook wel ‘het Venetië in de Alpen’ genoemd. Wanneer je doorheen het prachtige stadje loopt, steek je met bruggetjes het water over naar de verschillende eilandjes, vandaar de vergelijking met Venetië. De rivier de Thiou zigzagt een weg door de stad. Het stadscentrum bestaat uit smalle steegjes en sfeervolle pleintjes omringd door kleurrijke huisjes. Annecy ligt aan de noordoever van het wondermooie Lac d’Annecy, een van de grootste meren van Frankrijk.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was Annecy de hoofdstad van het graafschap Genève, toen de graven van Genève uitstierven werd het deel van het Huis Savoye. In 1444 werd het uitgeroepen tot hoofdstad van de regio door de prins van Savoye. Door de opkomst van het calvinisme werd Annecy het centrum van de contrareformatie. De bisschopszetel van Genève werd verplaatst naar Annecy.

Bij de Franse Revolutie werd Savoye veroverd door Frankrijk. Daardoor werd Annecy een deel van het departement Mont Blanc. Toen Napoleon zijn nederlaag leed, kwam Annecy uiteindelijk weer in handen van het Huis Savoye, dat in 1860 werd geannexeerd door Frankrijk. Toen werd Annecy de hoofdstad van het nieuwe departement Haute-Savoie.

Meer van Annecy

77660431

Het meer van Annecy is een van de grootste meren van Frankrijk en is een van de helderste meren van Europa. Dat komt omdat het meer is uitgesleten door ijs van gletsjers, dat is zichtbaar aan de mooie blauwe kleur van het meer. Het prachtige berglandschap rondom het meer maken het pitoreske plaatje helemaal af. Bij het vallen van de avond is er een bijzondere lichtinval te zien doordat de zon eerst wegvalt op het meer en later pas over de bergen.

Het meer van Annecy is dan ook een echte trekpleister in de regio. Rond het meer liggen veel hotels, campings en restaurantjes. Er zijn verschillende zandstrandjes of grasstukken die vrij toegankelijk zijn om te zonnen en het water in te gaan. Het meer is ook heel geliefd bij watersporters. Je kan er met de kano, watertrapper, plezierjacht of een rondvaartbootje op het water en er zijn verschillende plekken waar je kan zeilen en surfen. De berglandschappen rond het meer zijn dan weer populair voor fietsers en wandelaars. Bij helder weer zijn er ook veel parapenters.

Bezienswaardigheden

Buiten het prachtige stadje op zich, heeft Annecy ook enkele speciale bezienswaardigheden te bieden.

Chateau d’Annecy

Annecy-castle

Na een korte klim door de stad kan je het kasteel van Annecy bereiken. Het werd gebouwd in de 13e eeuw door de graven van Genève en is nog in vrij goede staat. Binnen in het kasteel vinden er allerlei exposities plaats en vanaf het kastaal heb je een prachtig uitzicht over de middeleeuwse stad met de pannendakkenhuisjes.

Kathedraal Saint-Pierre

In het midden van de stad vind je de kathedraal van Annecy. Het indrukwekkende barok gebouw in de Rue du Jaques Rousseau was ooit een gebedsplaats voor monniken uit de Franciscaner abdij. De kerk is vrij sober, wat ongewoon is voor een kathedraal uit de 17e eeuw. Er is wel een imposante orgel te bezichtigen die dateert vanuit de 19e eeuw.

Pont d’Amour

306da4_6cd588b3ca5640ee9aced422c8a143f7De Pont d’Amour is een brug gelegen aan het meer aan de rand van Annecy. De brug loopt over het kanaal Vassé heen. De brug dankt zijn naam aan het prachtige en romantische uitzicht dat er te zien is. Vanaf de brug heb je een geweldig zicht op het meer langs de eene kant en op de haven voor sloepjes aan de andere kant. Op de achtergrond zijn de bergen of de sfeervolle stad te zien. De brug wordt dan ook vaak uitgekozen voor een romantisch momentje tussen verliefde koppeltjes.

Lastminute aanbiedingen

Wil je deze bezienswaardigheden en de vele andere wondermooie plekjes in Annecy ontdekken? Bekijk dan hier de lastminute aanbiedingen.

Schermafbeelding 2017-10-31 om 13.30.41