Montpellier

banner-montpellier-easyfrench1
Montpellier is een prachtige, culturele en belangrijke stad in het zuiden van Frankrijk en heeft ruim 264.500 inwoners (264.538 om precies te zijn). Van dit grote aantal inwoners zijn er zo’n 55.000 van de inwoners studenten.  Montpellier is ook de thuishaven van een van de oudste universiteiten van Europa, namelijk de universiteit van Montpellier. Deze universiteit is opgericht in 1289.

De universiteit van Montpellier is niet het enige aspect in de stad met historische waarde. Montpellier heeft namelijk een historisch stadscentrum met veel smalle straten en winkels. In het midden van dit historische stadscentrum ligt La Place de la Comédie. Dit is een groot plein met veel winkels, cafés en restaurants. In het stadscentrum zijn er echter niet alleen veel winkels te vinden, maar ook veel bezienswaardigheden.

place-de-la-comedie-montpellie

 

Bezienswaardigheden en musea

In het historische stadscentrum van Montpellier kunt u veel bezienswaardigheden en musea bezichtigen / bezoeken. Hieronder staan enkele bezienswaardigheden en musea voor u uitgelicht:

  • Les Arceaux

Een aquaduct dat gebouwd is in de romeinse stijl. Ondanks dat het bouwwerk in Romeinse stijl gebouwd is, dateert het bouwwerk echter uit 1772. Het aquaduct is 22 meter hoog en vandaag de dag kan men nog 800 meter van het bouwwerk bewonderen, die oorspronkelijk 9 kilometer lang was.

  • Citadel van Montpellier

De Citadel is een vroegmoderne fortificatie in de stad en is gebouwd tussen 1624 en 1627. Sinds 1958 is het Citadel echter een academische campus geworden, namelijk het Lycee Joffre.

  • Musée de l’Infanterie

In dit museum staat de infanterie van het Franse leger centraal. In tien galerijen, die samen meer dan 2000 vierkante meter bestrijken, wordt u de geschiedenis van de infanterie van het Franse leger getoond in chronologische volgorde. De geschiedenis van de infanterie begint in 1497 en eindigt in 1995.

  • Musée de Notre-Dame-des-Tables

Dit is een ondergronds museum waarin de historie van de stad en de historie van de locatie van het museum centraal staan. De vestiging dateert uit de Romeinse tijd en is vele malen herbouwd, nadat het verwoest was. De rondleiding bestaat voornamelijk uit een audiotour die gecombineerd is met korte animaties. De entreeprijs voor het museum is echt een schijntje vergeleken met de entreeprijzen van andere musea. De entreeprijs voor dit museum is slechts een schamele twee euro.

Montpellier-10-mars-030

 

Klimaat Montpellier

Montpellier ligt ongeveer tien kilometer van de kust verwijderd en het weer wordt dus sterk beïnvloed door de warme stromen van de zee. Montpellier heeft gemiddeld zo’n 300 dagen per jaar zonnig weer. In de winter kan de temperatuur zelfs nog oplopen tot zo’n 15 graden Celsius. Doordat Montpellier een subtropisch klimaat heeft, is de temperatuur in zowel de lente als de herfst ook nog heerlijk. Dit zorgt ervoor dat Montpellier het hele jaar een goede bestemming is voor een rustgevende / culturele vakantie. Echter is de stad onder de toeristen wel minder gewild in de winter.

In de tabel hieronder kunt u alle gegevens met betrekking tot het klimaat van Montpellier terugvinden, zodat u zelf de, in uw ogen, beste periode kunt bepalen.

klimaat montpellier