Tips en ideeën / Travel

Wintersportvakantie in het authentieke Val Cenis.

Hoewel landen zoals Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië onder de Nederlandse bevolking toch de meest populaire wintersportbestemmingen zijn, is er nog één land dat wintersporters veel te bieden heeft. Dit land ligt echter dichterbij dan de meeste mensen denken, het is namelijk Frankrijk. In het zuidoosten van Frankrijk ligt namelijk een authentiek gebied dat nog een onderdeel is van het Alpengebergte. Dit kan uiteraard maar een ding betekenen: veel wintersport plezier!

Lanslebourg en Lanslevillard zijn twee Franse authentieke dorpen die beide gelegen zijn aan het Parc de La Vanoise. De dorpen liggen ongeveer twee kilometer van elkaar verwijderd en vormen samen het ideale skistation Val Cenis. Het skistation Val Cenis bevindt zich op 1500 meter hoogte en het omringende skigebied bevindt zich tussen 2800 en 1500 meter hoogte. Val Cenis beschikt zelf over 12 kilometer aan groene pistes (beginners), 19 kilometer aan blauwe pistes (gevorderde beginners), 21 kilometer aan rode pistes (gevorderden) en 5 kilometer aan zwarte pistes (zeer ervaren wintersporters). Echter zijn dit niet alle pistes die u tijdens uw verblijf aan Val Cenis kunt betreden en afdalen. Het skistation Val Cenis behoort namelijk tot het skigebied van Val Cenis Vanoise. Val Cenis Vanoise heeft een ruim aanbod aan pistes die gezamenlijk ruim 125 kilometer lang zijn.  In het skigebied zijn er 13 sleepliften, 13 stoeltjesliften, 2 gondelliften en 2 liftbanden aanwezig. Uiteraard is Val Cenis Vanoise niet alleen een ideale vakantiebestemming voor skiërs en snowboarders, maar ook voor langlaufers en voor een gezellig gezinsvakantie in de sneeuw.

In het skigebied zijn er diverse langlauf routes die men kan betreden, maar de echte topper van deze routes ligt iets verderop (15 minuten met de bus) en is het grootste langlaufgebied van Frankrijk. Dit gebied staat bekend als Bessans en beschikt over ruim tachtig kilometer aan langlauf routes.  Het gebied en beide dorpen zijn ideaal voor een vakantie vol sneeuwpret, maar ook voor een gezellige gezinsvakantie.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply