Tips en ideeën

Voorbereiden voor een wintersportvakantie

424-w1280

Voor dat u op vakantie gaat naar de sneeuw zijn er een aantal dingen waart u rekening mee dient te houden. Het is logisch dat u een vakantie heeft geboekt, maar controleer de tijden van aankomst en vertrek nog 1 keer goed voordat u weg gaat. Verder is het belangrijk dat u de juiste spullen met u meeneemt, pas daarom op tijd uw skikleren zodat u niet opeens lastminute een skibroek of jas moet aanschaffen. Tevens is het belangrijk dat de helm die u nodig heeft op sommige pistes nog aan de veiligheidseisen voldoet, controleer deze dan ook enige scheuren of plekken, weet u niet zeker of deze nog voldoet, breng dan een bezoekje aan een sportwinkel.

Het is wellicht handig als u uw vaardigheden op de latten van tevoren een keer checkt, zo kan het lastiger zijn als u een paar jaar niet op wintersport bent geweest. Daarom is het aan te raden om een indoor skihal te bezoeken en daar een aantal keer van de pistes af te glijden. Dit zorgt ervoor dat u op vakantie meteen lekker kan skiën zonder in te komen. Ook maakt u zo indruk op uw reisgezelschap.

Verder is het belangrijk dat alle andere dingen zoals een verzekering, goed is geregeld, dit zorgt ervoor dat als het noodlot toeslaat u in ieder geval wel weet wat u moet doen en waar u heen moet. Een gipsvlucht is voor niemand leuk, zeker niet als deze uiteindelijk zeer duur wordt. Het allerbelangrijkst aan uw vakantie is het genieten van de sneeuw. Verder is lekker eten ook belangrijk, dit kan vaak wel in de leuke Franse skidorpjes. Tevens is après ski goed mogelijk, denk hierbij wel aan de volgende dag, het is er zonde als u deze met een kater door maakt. Maar dit mag u zelf bepalen want het is uw vakantie.

Tags: ,

Leave a Reply