Tips en ideeën / Wintersport

Top activiteiten voor na het skiën

Gedurende de winterperiode gaan veel mensen op wintersport. Frankrijk heeft een hoop moois te bieden als mensen op zoek zijn naar een plek om te skiën, te snowboarden of gewoon om lekker hoog in de bergen te zitten. Skiën of snowboarden is uiteraard een erg leuke bezigheid dat gedurende de dag kan worden gedaan, maar wat doe je erna? Wat zijn leuke dingen om te doen na het skiën of snowboarden? Wellicht wordt het wel eens tijd om wat anders te doen dan de hele avond voor de buis te zitten en voor je uit te staren. Daarom sommen we hier de beste activiteiten op om te doen na het wintersporten.

Rodelen

Dit is een activiteit waarbij groepsgrootte niet uitmaakt. Dit kan zelfs in je eentje worden gedaan. Voor de lezer die nog niet weet wat rodelen is, rodelen is op een slede van een berg afglijden. Op een slede zitten over het algemeen 1 á 2 personen. Er kan individueel worden gerodeld, maar er kan ook in teams worden gerodeld waarbij er teams tegen elkaar kunnen racen en wellicht ook iets kunnen winnen. Dit kan de teamspirit ook goed aansterken en de dag goed gezamenlijk afsluiten.

Sneeuwwandelen

Als je nog energie over hebt, is sneeuwwandelen een aanrader. In de vele skigebieden van Frankrijk kunnen een hoop sneeuwwandelpaden gevonden worden. Als het net gesneeuwd heeft is het aan te raden om gelijk te gaan, zodat de sneeuw nog vers is en het uitzicht op zijn mooist is. Een variant op het sneeuwwandelen is een fakkeltocht. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als sneeuwwandelen, maar dit wordt gedaan als het donker is. Oftewel, er wordt in de nacht een wandeling gemaakt. Hierbij is het verstandig, maar ook leuk, om fakkels mee te nemen. Hierdoor heb je beter zicht om je heen en geeft dit ook een soort ouderwets gevoel mee. Veel mensen geven de fakkeltocht vaak de voorkeur, omdat dit toch even net iets meer spanning oplevert dan de sneeuwwandeling overdag met zonlicht. Bij een fakkeltocht ervaren mensen de wandeling meer als een echt avontuur dan bij een wandeling overdag. Zeer aan te raden dus voor de energieke en avontuurlijke vakantiegangers!

Hondensleetocht

Voor de dierenliefhebbers is dit een echt genieten geblazen. Een hondensleetocht is een typische activiteit dat in de witte bergen wordt gedaan. Echter, wordt deze activiteit vaak door vele toeristen over het hoofd gezien. Veel mensen gaan de aprés ski bar in, gaan rodelen of relaxend de sauna in. Weinig mensen staan er dan ook bij stil om een hondensleetocht te doen. Dit wordt onder andere aangeboden in Val Cenis waarbij je het al voor rond de 50 euro per persoon kan doen. Voor de avontuurlijke mensen is dit ook zeker de kans geven waard.

Al met al zijn bovengenoemde drie suggesties voor na het skiën of snowboarden vooral gericht op de wat actievere en avontuurlijkere toerist. Maar dat weerhoudt er niet van, om je als wat minder actief persoon een keer uit je comfort zone te stappen en toch voor een wat actievere bezigheid te kiezen. Ik hoop dat je hierbij wat inspiratie hebt opgedaan en komende wintervakantie even een extra leuke activiteit kan inplannen. Alvast veel plezier!

Leave a Reply