Tips en ideeën

Tips over de Atlantische kust in Frankrijk

Frankrijk, voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming. De Atlantische kust is ook een heerlijke, toeristische plek om de zomer door te brengen. De enorme zandstranden zijn drukbezocht en een walhalla voor surfers.

Toerisme

Met zijn talloze campings en vakantiegangers is het toeristische volk in Frankrijk onmisbaar. De kust heeft alles te bieden want menig Nederlander zoekt op vakantie: zandstranden, golven, badplaatsen. De campings zijn kindvriendelijk en bieden vele mogelijkheden om te aan het water. Aan deze kust van Frankrijk kun je dan ook veel watersporters zien, zoals surfers. Het klimaat is niet onbekend en in de zomer zorgt het voor de nodige uurtjes zon. Het feit dat veel Fransen geen Engels kunnen lijkt de meeste mensen niet te storen, met handen en voeten kom je er ook wel uit. De prachtige natuur omvat de moerassen en meren die aan zee liggen. Het is ook mooi om de bossen en duinen te bewandelen. Uiteraard kun je hier de wijngaarden van de wereldberoemde wijnen zien, én de wereldberoemde wijnen proeven!

Bezienswaardigheden

Aan de kust zijn veel bezienswaardigheden te vinden die met de zee te maken hebben. Vuurtorens, havens en werven. Het is overigens heerlijk om gewoon aan de kust te zijn, maar mocht het je interesseren, zijn er verschillende musea over bijvoorbeeld de visserij, de oestercultuur en de zoutpannen. Ook zijn er aan deze kant van Frankrijk verschillende musea en bezienswaardigheden die zich bezighouden met verschillende oorlogen, bijvoorbeeld de Vendée oorlog en de Honderdjarige Oorlog. Als je in de buurt van Bordeaux komt, draait alles om de wijnen. Wijndorpjes, wijngaarden en kastelen, alles wat je wilt weten over deze streek is hier uiteraard te vinden.

In de Frans-Atlantische streek zijn er twee attracties die je niet mag missen. Een heerlijk dagje uit heb je in de dierentuin La Palmyre in de buurt van Royan. Het is een enorme dierentuin, dus neem de tijd om er naartoe te gaan. Het park wordt geprezen om zijn apen en ijsberen. Ten tweede is er De Puy du Fou, wat een park is met veel en diverse voorstellingen met onderwerpen zoals ridders en vikingen. Het park heeft een award gewonnen voor ‘The best park in the world’. Een bezoekje waard dus! Verder zijn is er nog het Écomusée de la Grande lande, wat letterlijk vertaald: het museum van de Grote Heide. Dit is een mooi stukje historie. Uiteraard zijn er ook aquaria te vinden rond de kust, zoals in vele andere streken.

Uitgaan en winkelen

Uitgaan kan aan deze kust volop. Je hoeft je geen enkele avond te vervelen met casino’s, bioscopen en theaters in de buurt. Aan de badplaatsen zijn er ook diverse uitgaansgelegenheden die vrolijk en zomers zijn. Als je liever wat formeler uit wilt, kun je je vermaken in de horeca in Biarritz. Maar natuurlijk kun je de sfeer in de gezellige steden en dorpen elke avond proeven. De avonden zijn makkelijk om te krijgen.

Als je van winkelen houdt, ben je niet op de verkeerde plaats! Uiteraard zijn er op de badplaatsen de gezellige strandtentjes met leuke zomerkleren. Doordat er veel watersporten beoefend worden, kun je hier ook je professionele waterspullen kopen. Wijn is in deze streek in overvloed en kun je voor al je geliefden thuis meenemen. Het is een aanrader om naar de dorpjes in de buurt te gaan, omdat daar de gezellige, alledaagse winkels zijn. De avond is daar gemakkelijk om te krijgen, zelfs als je gewoon door de straatjes slentert.

Tags: , ,

Leave a Reply