Wintersport

Skigebieden skipas onder de €150!

Elke wintersporter kent het vast wel, alle kosten die om de hoek komen kijken als je besluit met het gezin of familie een week de piste op te gaan in Frankrijk. Een accommodatie is handig als je wilt blijven slapen in de buurt van de pistes, ski’s of een snowboard om een mooie afdaling te maken en natuurlijk de skipas. Zonder skipas kun je geen gebruik maken van de liften die je tot een goede hoogte brengt om de afdaling in te kunnen zetten. Deze skipassen zijn nogal prijzig voor een week, waar je in de meeste gevallen veel meer dan €150 voor kwijt bent per persoon. Hieronder volgt er een overzicht van een aantal wintersportgebieden waar de prijs van de skipas onder de €150 blijft, wat het aantrekkelijker maakt om naar deze gebieden toe te trekken om de pistes te trotseren.

Arèches-beaufort

Ten noordoosten van Albertville is dit authentieke dorpje gelegen. De skipistes zijn gelegen tussen de 1200 en 2300 meter. Echter is de skigelegenheid beperkt tot 50 kilometer aan pistes. De prijs van een skipas voor 6 dagen is voor volwassen €149 en voor kinderen tussen de 5 en 17 jaar €125,-.

Pralognan-la-Vanoise

Aan de rand van het Parc National de la Vanoise in Savoie ligt dit wintersportdorpje. Het bezit 35 kilometer aan toegankelijke pistes op een hoogte van 3900 meter. Het gebied is heel overzichtelijk en uitermate geschikt voor de families en gezinnen met jongere kinderen. De prijs bedraagt hier voor een skipas voor 6 dagen €149,50 en voor de kinderen tussen de 5 en 7 jaar €122,50.

Sainte-Foy-Tarentaise

Tussen de grotere skioorden in ligt het chaletdorpje Sainte-Foy-Tarentaise. Er is in dit gebied vrijwel altijd sneeuwzekerheid. Met zijn 60 kilometers aan piste is dit een schattig wintersportgebied om te genieten van het wintersportseizoen. Een skipas kost hier €147 voor 6 dagen en voor de kinderen tussen de 7 en 17 jaar €125,-.

Mocht je als wintersporter dus niet teveel geld uit willen geven aan de skipassen, dan zijn bovenstaande gebieden zeker een aanrader. Door te besparen op de kosten van de skipas, kun je lekker gaan feesten tijdens de après-ski of culinair genieten van de Franse hoogstandjes in de vele authentieke restaurantjes.

15732079884_d7e5086c33_z

Tags: , , , ,

Leave a Reply