Weetjes

De meest bijzondere weetjes over de Franse hoofdstad Parijs

Wereldwijd is er al heel veel bekend over Frankrijk, zoals Napoleon, Disneyland Parijs en stokbrood maar er zijn nog een hoop aantal andere bijzondere weetjes waarvan waarschijnlijk niet iedereen vanaf wist. Hieronder heb ik een lijst gemaakt met de meest bijzondere weetjes over het land van wijn, stokbrood en het blauwe voetballegioen en dan specifiek over de hoofdstad Parijs.

 1. In Frankrijk is niet wijn maar whisky het populairste alcoholische drankje.
 2. Er worden jaarlijks rond de 200 films opgenomen in de hoofdstad Parijs.
 3. De witte koksmuts is bedacht en ontworpen in Parijs.
 4. Terug in de tijd, in het jaar 1903 was de eerste etappe van de Tour de France van start gegaan in Frankrijk.
 5. Van alle Franse chauffeurs in Parijs heeft bijna 9% niet eens een rijbewijs.
 6. Het drukste treinstation van Europa is Station Gare du Nord, wat gelegen is in het noorden van de hoofdstad Parijs.
 7. in de Catacombes de Paris zijn 6 miljoen Parijzenaren begraven.
 8. Er zijn ongeveer 60.000 winkels aanwezig.
 9. Het graf van Napoleon Bonaparte is gelegen in een ondiepe put, waardoor je altijd voor hem moet buigen als je zijn graf bezoekt.
 10. Onder de Franse hoofdstad ligt een netwerk van ruim 2100 kilometer aan riolen en leidingen. Deze riolen en leidingen bezitten zelfs straatnamen en huisnummers en je kunt hier doorheen rondlopen door bij Pont de l’Alma naar binnen te gaan.
 11. De Parijzenaren kunnen de grote rijen toeristen bij het Louvre omzeilen door langs het metrostation het paleis binnen te gaan. Nu weten wij dit ook!
 12. Voor maar €1 per uur kun je gebruik maken van één van de duizenden fietsen die Vélib worden genoemd. Dit is een afkorting van Vélos Libres oftewel “vrije fiets”.
 13. Iedereen kent ze wel de croissants, echter komt deze oorspronkelijk niet uit Frankrijk maar uit Oostenrijk. Dat wist je niet hè.
 14. De Eiffeltoren zou eigenlijk maar voor 20 jaar blijven staan, maar inmiddels staat deze er al 126 jaar. Op de Eiffeltoren zijn 72 namen ingegraveerd van de mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwerper Gustave Eiffel.
 15. Mocht je voor de trap kiezen om naar boven te gaan op Eiffeltoren, dan moet je maar liefst 1600 treden beklimmen.
 16. Dineyland Parijs ontvangt jaarlijks maarliefst 75000 sollicitatiebrieven.

Dit zijn bijzondere weetjes en ik weet zeker dat er wel een aantal tussen zitten waarvan je waarschijnlijk nog niet vanaf wist.

Place de la Republique Paris 4

Tags: , , ,

Leave a Reply