Uncategorized

De leukste bezienswaardigheden in Nîmes

Nîmes is qua inwonerstal de 18e stad van Frankrijk, maar qua oppervlakte groter dan Parijs. Nîmes was in de Romeinse tijd al een belangrijke stad en de vele ruïnes en andere overblijfselen herinneren daar nog aan. Voor liefhebbers van het Romeinse Rijk is Nîmes dus absoluut een plaats om te bezoeken, maar ook voor mensen die daar minder mee hebben is Nîmes zeker een aanrader. Vandaag bespreken we de drie leukste bezienswaardigheden in Nîmes.

 

Maison Carrée

Het Maison Carrée, letterlijk vertaald ‘vierkanse huis’ in Nîmes is volgens velen de best bewaarde tempel uit het voormalige Romeinse Rijk. De tempel was geweid aan Gaius en Lucius, de geadopteerde erfgenamen van keizer Augustus. Als je dus liefhebber bent van of geïnteresseerd bent in het Romeinse Rijk, dan zal je een bezoek willen brengen aan dit unieke stukje geschiedenis die je alleen in Nîmes in deze staat kunt zien.

Maison Carrée

Maison Carrée

 

Arena van Nîmes

Voor wie na het Maison Carrée nog geen genoegen heeft van de Romeinen, moet zeker een bezoek aan de Arena van Nîmes overwegen. Dit amfitheater dat geïnspireerd is op het Colosseum in Rome is net als het Maison Carrée goed bewaard gebleven. Het amfitheater werd oorspronkelijk ontworpen voor gladiatorengevechten, maar in de Middeleeuwen deed het dienst als versterkt dorp en had het 220 huizen en twee kerken. Als je de Arena van Nîmes bezoekt, kun je gebruik maken van de gratis audiotour die in meerdere talen wordt aangeboden.

 

Arena van Nîmes

Arena van Nîmes

 

Carré d’Art

Voor wie niets met de Romeinen heeft, heeft Nîmes ook genoeg te bieden. Liefhebbers van moderne kunst zullen namelijk zeker het Carré d’Art – Musée d’Art Contemporain willen bezoeken. Naast de functie van museum is het ook een mediatheek en een openbare bibliotheek. Het Carrée d’Art is een museum gemaakt van glas, beton en staal en bevindt zich tegenover het Maison Carrée. De collectie verandert elk jaar, dus ook als je er al eens geweest bent, is het nog de moeite om het Carré d’Art te bezoeken.

Carré d'Art

Carré d’Art

Leave a Reply