Bezienswaardigheden

De legendes van Parijs komen tot leven.

Ieder land en iedere stad heeft wel enkele legendes of mythes waar zij aan vasthouden dat deze echt plaats hebben gevonden (of in ieder geval dat men geloofd dat de kans aanwezig is dat het heeft plaatsgevonden). Het merendeel van de mensen vindt het vaak leuk of interessant om te luisteren naar deze legendes/ mythes en deze mensen zijn ook blij als de legende/mythe verfilmd wordt, zoals het geval was bij de film van Dracula (meerdere versies). Maar wat zouden deze mensen ervan vinden als de legendes en/of mythes tot leven zouden komen?

De inwoners en toeristen van Parijs kunnen hier vandaag de dag zelf achter komen. In de stad is namelijk in 2011 al een spookhuis geopend. Dit spookhuis heet een oppervlakte van 1000 vierkante meter (en kan, indien gewenst, nog eens 1000 vierkante meter uitbreiden). Het spookhuis heeft de naam Le Manoir de Paris gekregen en is één van de weinige (zo niet de enigste) in zijn soort. Dit komt door het feit dat Le Manoir de Paris dertien verschillende Franse legendes/ mythes (weer) tot leven laat komen. Deze legendes zijn allen geïnspireerd/ gebaseerd op echte gebeurtenissen (uit de literatuur of folklore).

De legendes die weer tot leven komen in Le Manoir de Paris zijn de catacomben van Parijs, de krokodil van het riool van Parijs, The Phantom Of The Opera, de gevangenis van de Iron Mask, de Parijse Metro, De keldervampieren, het spook van de Tuilerieën, de Pere-Lachaise, de bibliotheek van de alchemist, de cabaret moordenaars, waterspuwers en chimaera’s, de klokkenluider van de Notre-Dame de Paris en tot slot die van het bloeddorstige gebakje. Hiermee trok het spookhuis al de nodige aandacht en bezoekers, echter zijn er sinds de opening nog enkele legendes aan de voorstelling toegevoegd, namelijk: De ontwijde graven van Sergeant Bertrand, De Voisin (gifmenger & heks), de guillotine en de bloeddorstige kapper. Sinds 18 oktober van dit jaar (2016) is er nog een extra attractie toegevoegd aan Le Manoir de Paris, namelijk het Asylum.

Le Manoir De Paris is dus een ideale bestemming voor de horrorfans, liefhebbers van legendes & mythes en uiteraard ook voor de thriller-fans.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply