Bezienswaardigheden / Cultuur / Tips en ideeën / Travel

Centre-Val de Loire

Centre-Val de Loire staat bij de meeste mensen beter bekend als de Loirestreek. Als het aankomt op oppervlakte dan is de Loirestreek de meest uitgestrekte regio van Frankrijk. Sinds jaar en dag zijn er veel mensen die gevallen zijn voor dit prachtige gebied en zij hebben zich hier vervolgens ook gevestigd. Onder deze mensen bevinden/ bevonden zich veel Franse koningen, kunstenaars en beroemde schrijvers.

In de Loirestreek (vernoemd naar de gelijknamige rivier die door de streek stroomt) heeft een speciale route die door het gebied heenloopt, namelijk de route langs de kastelen van Loire. Deze route begint in Orleans en eindigt in Angers. Langs deze route heeft men de mogelijkheid om maar liefst negentien kastelen te bezoeken, waaronder de prachtige kathedraal van Chartres (benoemd tot historisch erfgoed). Indien u ervoor kiest om langs deze route verder te reizen, dan kiest u voor een reis die u het gevoel geeft dat u zich in de Middeleeuwen of in een sprookjesboek bevindt. Dit gevoel wordt veroorzaakt door de vele kastelen (uit de Renaissance), middeleeuwse vestigingen en prachtige parken/ tuinen. Het grootste kasteel op deze route is het indrukwekkende Château de Chambord. Op het Château d’Azay-le-Rideau kunt u genieten van een spectaculair uitzicht over het water en in het park van het Château de Valencay kunt u het grootste labyrint van Frankrijk bezoeken. Ieder kasteel langs deze route is zeker een bezoek waard, aangezien zij elk hun eigen verhaal vertellen.

Chateaux_de_la_Loire-kaart

 

Ook kunt u in de Loirestreek genieten van veel muziek. Zo is er een muziekfestival dat ieder jaar weer enorm populair is onder zowel de inwoners als de toeristen van de Loirestreek. Dit festival is de Printemps de Bourges. In dit festival speelt jazz een zeer belangrijke rol. Mocht u echter liever willen genieten van muziek uit de periode van de Renaissance, dan is het Festival de Musique Renaissance in Clos Lucé (woonplaats van Leonardo da Vinci) echt een aanrader.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply