Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Frankrijk

Bezienswaardigheden Frankrijk

Frankrijk heeft een hoop te bieden en heeft ontzettend mooie plekken die bezocht kunnen worden. Als er Frankrijk wordt gezegd denken mensen natuurlijk al snel aan de Eiffeltoren, dit is zeker niet onterecht, maar er is nog heel veel meer te vinden in Frankrijk. Hierna zal je een opsomming van de 5 mooiste bezienswaardigheden in Frankrijk zien. Van kastelen tot de Eiffeltoren, na het lezen van deze blog post zal je een goed idee hebben van waar je naar toe kan gaan.

Louvre

Op nummer 1 staat het Louvre. Een ontzettend intrigerend gebouw en ook een van de grootste musea in de wereld. Het Louvre is te vinden in het eerste arrondissement van Parijs, ten noorden van de Seine. Het museum bestaat uit drie vleugels: de Richelie-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. Het staat voornamelijk bekend om het werk van Leonardo da Vinci, de Mona Lisa. Sinds jaren is dit museum al het best bezochte museum ter wereld. Het Louvre is oorspronkelijk begonnen als kasteel. Door de tijd heen werd het een paleis en van paleis ging het door naar museum. In de beginjaren dat het Louvre een museum was is het een plek geweest voor kunstenaars om inspiratie op te doen. Het publiek kon maar 1 dag per week naar het museum toen, op zondag.

Tegenwoordig is de collectie in 8 afdelingen onderverdeeld. Het Louvre wil een eigen encyclopedie van de kunsten zijn. De collecties zijn onderverdeeld in de volgende dingen:

  • Oosterse oudheden
  • Kunst van de Islam
  • Egyptische oudheden
  • Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden
  • Beeldhouwkunst
  • Kunstvoorwerpen
  • Westerse Schilderkunst
  • Grafische kunst

Parijs

Natuurlijk wordt Parijs niet vergeten in deze lijst en krijg daarbij een nummer 2 plek. Volgens vele is Parijs bekend als stad van de liefde, maar het is ook een toeristische trekpleister. Er wonen in totaal 11 miljoen inwoners in het stedelijke gebied. De echte toeristische trekpleister in Parijs is nog steeds de Eiffeltoren. Naast de Eiffeltoren is ook de Seine nog te vinden. Die loopt namelijk door Parijs heen. In de avond heeft dit een mBezienswaardigheden1agisch effect en is dus ook ontzettend mooi om te zien als je in de buurt bent. Als je meer een nachtmens bent hoef je niet te treuren, want in Parijs ligt namelijk een van de beroemdste clubs ter wereld ‘Moulin Rouge’. Daarnaast zijn er ook nog bekend en minder bekende theaters die bezocht kunnen worden en zijn er meer dan genoeg restaurants die er voor zorgen dat je je nooit verveeld. Voor de shoppers onder ons is de Champs-Élysées een van de bekendste winkelstraten van Parijs.

Versailles

Het kasteel van Versailles. Voor de meeste mensen een vrij bekende naam. Het is 1 van de grootste kastelen in de wereld. Sinds 1792 is het ook een nationaal museum. Bij UNESCO staat het op de werelderfgoedlijst. Het kasteel is 800 hectare groot en kon meer dan 10.000 mensen kwijt in de verschillende woningen en appartementen. Aangezien het ontzettend veel kamers heeft kun je hier met gemakt een dag vertoeven en zal je waarschijnlijk nog steeds niet alles gezien hebben. Het meubilair is voornamelijk een grote collectie van Franse meubelen in verschillende stijlen. Daarnaast zit er een hele grote tuin naast die ook wel een dag in beslag kan nemen. Een plek die het meer dan waard is te bezoeken staat daarom dus op 3.

Mont Saint Michel

Een ander pareltje, ook staand op de werelderfgoedlijst van UNESCO, is Mont Saint Michel. Het is een getij eiland dat vlak voor de kust van Bretagne ligt maar behoord tot de regio Normandië. Bij eb kun je het eiland te voet bereiken en ligt het op ongeveer 1 kilometer lopen vandaan van de kust. In de zomer worden er nog diensten gehouden bij de Abdij van Le Mont Saint Michel. De crypte is de plaats waar de diensten in de winter worden gehouden. De geschiedenis vertelt dat het eiland en dan voornamelijk de abdij is ontstaan door de heilige Aubert. Aubert zag Aartsengel Michaël en die gaf visioenen over een kerk op de rots. Zo is de monnik begonnen met de bouw van de abdij. Een interessante en intrigerende plaats om te bezoeken en nummer 4 van deze lijst.

Bezienswaardigheden2

Disneyland Parijs

Op nummer 5 is Disneyland Parijs te vinden. Voor jong en oud een leuk park om te bezoeken. Het is daarnaast ook het drukst bezochte pretpark van Europa. Het pretpark bestaat momenteel uit twee verschillende delen. Walt Disney Studio’s en Disneyland zijn de 2 verschillende delen van het pretpark. De vijf verschillende thema’s bieden allemaal wat anders en hier kun je je meer dan een dag vermaken met alleen al Disneyland Parijs zelf. Als je dit dan weer zat bent kun je nog overgaan naar Walt Disney Studio’s wat ook een unieke ervaring is. Het hoogtepunt van het bezoek aan Disneyland is voor de meeste mensen de parade die iedere dag gehouden wordt.

 

Tags: , ,

Leave a Reply