Travel / Wintersport

3 Leuke activiteiten in Les Gets

Wanneer u op wintersport bent en ook graag de cultuur wilt proeven en andere leuke activiteiten wilt doen, is het handig om te weten welke activiteiten er allemaal mogelijk zijn op de desbetreffende plek. Wij hebben daarom voor u 5 leuke activiteiten geselecteerd in het gezellig winterdorpje Les Gets.

Wandelroutes

Wanneer u van wandelen houdt, dan kunt u bij de wandelroutes van Les Gets u geluk niet op! Er zijn wandelroutes voor de ervaren- en beginnende- wandelaars, maar ook geschikte routes voor families. Je kan bij familiewandelingen denken aan thema’s die een rol spelen tijdens de wandeling, erg leuk voor de kinderen. In totaal is er 120 kilometer aan onderhouden wandelpaden. Ook is het mogelijk om met een gids tochten te maken, bijvoorbeeld een huttentoch. Als je het liever zelf wilt ontdekken kan dat ook, want er zijn ook wandelroutes beschikbaar op de GPS.

Bikepark

Er is een fantastisch bikepark te vinden in Les Gets. Dit bikepark is de grootste in Europa en het ligt in het skigebied van de Portes du Soleil. Je kunt hier terecht wanneer je een beginnende biker bent, maar ook wanneer je al een ervaren biker bent. Er zijn extreem veel verschillende tracks beschikbaar. In totaal is er 128 kilometer aan verschillende tracks.

Musea

Er is een Les Gets een erg leuk museum om te bezoeken. Het museum heet het ‘Mechanical Music Museam’. In dit museum is er een tentoonstelling te zien van allerlei soorten muziekinstrumenten, ook zijn hier workshops te volgen, zijn er juke boxen te vinden en is er een bioscoop voor silent films. Ook zijn hier orgels te vinden, kan je hier veel leren over muziek in een ‘educational area’ en nog veel meer!

Klimsport

Het is ook mogelijk om berg te klimmen in Les Gets! Je hebt verschillende klimmogelijkheden, meerdere klimscholen, huttentochten en er zijn ook tochten me gidsen mogelijk. Wanneer je mee doet aan de klimsporten kan je verschillende natuurlijke hindernissen overwinnen, denk hierbij aan rotswanden, ijswanden of spekgladde gletsjers.

Leave a Reply