Travel

3 leuke activiteiten in La Grave

La Grave, een plek wat is verborgen in een diep dal, wat omringt wordt door vele hoge bergen met toppen die wel meer dan drieduizend meter bereiken. La Grave is een geweldige locatie voor de wintersporter met zeer veel off-piste ervaring, maar er is ook zeker meer te beleven. Wij geven u informatie over 3 leuke activiteiten die u in dit gebied kunt beleven. 

 

1. Gletsjer van La Meije

De Gletsjer van La Meije is een van de leukste belevenissen in La Grave. Wanneer u besluit om naar de gletsjers te gaan, dan krijgt u zeker weten geen spijt. De gletsjer is gelegen in de Mssif de Écrins, dit is een enorm hoge berg met maar liefst drie extreem hoge toppen. Deze toppen zijn nog net iets lager dan de vierduizend meter, maar erg indrukwekkend. Er zijn verschillende manieren om naar de top te komen. Je kan namelijk met de kabelbaan, maar je kan ook de extremere manier kiezen, dit is het naar de top wandelen. Wanneer u op de top bent gekomen, dan is het zelfs mogelijk om de Mont Blanc te zien.

adventure-1869194_960_720

2. Wandelen

Het ruige en gevaarlijke berggebied, is voor de wintersporters erg gevaarlijk wanneer zij onervaren zijn. In de zomer kan dit gebied op een andere manier worden gebruikt. Het wandelen in dit gebied is namelijk zeer indrukwekkend en erg uitdagend. Er zijn in dit gebied veertien wandelroutes beschikbaar. Dit zijn wandelroutes met een verschillende moeilijkheidsgraad, duur en hoogteverschil.

mountain-298999__340

3. Kerk Notre Dame

In het dorpje staat een kleine kerk. Wanneer u deze bezichtigt, zal het opvallen dat er geen franse bouwstijl in te herkennen is. Dit kan zeker weten kloppen, want van origine is dit gebedshuis afkomstig uit Lombarije. Vroeger was het gebied waarin La Grave ligt, nog geen onderdeel van Frankrijk. Pas na het jaartal 1860, is dit deel ook onderdeel geworden van Frankrijk. De bouwstijl is dus afkomstig uit Noord-Italië, maar des ondanks erg indrukwekkend en zeker het bezoeken waard. Achter deze kerk is ook een klein kerkhofje te vinden met de graven van de mensen die zijn omgekomen in de bergen. Dit duidt aan dat dit gebied hartstikke mooi is, maar ook zeker niet zonder gevaren.

book-1421097_960_720

 

Leave a Reply