Tips en ideeën

Roadtrippen door Frankrijk

Frankrijk is de nummer 1 bestemming van Nederlandse vakantiegangers en dat is natuurlijk niet voor niets. Het land biedt mooie stranden langs de kust, geweldige steden in het binnenland zoals Parijs en Nice. Daarnaast heeft het land de Alpen waar in de winter vele Nederlanders te vinden zijn om te wintersporten. Ook kan er langs de kust fanatiek gesurft worden en heeft het land een aangename temperatuur in de zomer. Het land is niet ver weg van Nederland en daarom kan je er makkelijk met de auto naar toe. Door het gebruik van de auto heb je veel vrijheid voor jezelf. Daarom is het een uitgelezen kans om eens meer van het land te leren kennen dan alleen naar één plek te gaan. Je kunt langs de bekende plekken gaan reizen maar met de auto zal je ook veel kleine stadjes en onbekende strandjes tegenkomen waar je anders nooit bij stil had gestaan.  We geven hier wat leuke en goede tips voor een roadtrip door Frankrijk.

Er zijn vele routes die je kan volgen, maar genieten kan je echt langs de Cote D’Azur. Beginnen in Montpellier en eindigen in Nice. Je kunt dan kiezen of je door de Provence wil rijden of langs de kust. Het zijn beide schitterende routes en je komt langs de plaatsen Marseille, Toulon en Cannes.

Wil je de Atlantische oceaan zien en lekker surfen of andere watersporten beoefenen, dan is de route van Bretagne naar Biarritz een aanrader. Via de kust komt je ook nog langs Bordeaux en op de meeste plekken kun je erg goed surfen!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dwars door Frankrijk te roadtrippen. Het binnenland is namelijk ook erg leuk. Zo kan je Parijs bezoeken en kun je eindigen bij het meer van Annecy. Misschien iets minder bekend dan andere delen van Frankrijk, maar ook dit is een fantastisch mooi meer in de buurt van de grens met Zwitserland.

Wel moet je in Frankrijk goed opletten dat je voor veel wegen tol moet betalen. Dit komt omdat de Fransen geen wegenbelasting betalen en door het betalen van tol, kunnen de wegen onderhouden worden. Wanneer je gaat roadtrippen kun je er zelf voor kiezen of je gaat kamperen of een hotel boekt. Frankrijk is een erg goed land om te kamperen. In het hoogseizoen is het aan te raden om van te voren te reserveren maar er zullen ook nog wel campings zijn waar je gewoon aan kan komen waaien.

Leave a Reply