Wintersport

Portes du Soleil

Portes du Soleil is een skigebied gelegen in het hart van de Alpen, rond de grens van Frankrijk en Zwitserland en dichtbij het meer van Genève. Het is een van de grootste skigebieden ter wereld met het hoogste punt op 2466 meter. In tegenstelling tot de betonblokken in andere Franse skigebieden, bestaat Portes du Soleil uit een verzameling authentieke boerendorpjes. Met uitzondering van de nieuwbouw in het bergdorp Avoriaz, maar dit is zo gebouwd dat het past bij de rest van het gebied.

Skiën 1

Skiën in Portes du Soleil

De mooiste pistes van Portes du Soleil

Het grote voordeel aan het Portes du Soleil gebied is de mogelijkheid om langere tochten te maken. Met maar liefst kilometer piste, kunt u van Les Gets in Frankrijk tot aan Champéry in Zwitserland skiën. De mooiste pistes zijn Plan de Croix, Le Grand Paradis en Mùr de Chavanette. De Plan de Croix is een blauwe piste bij Châtel. Deze piste biedt uitzicht op het meer van Genève en is uitermate geschikt voor beginners. Le Grand Paradis is een rode piste aan de rand van het skigebied. Deze piste eindigt in Champéry, is eigenlijk nooit druk en biedt prachtige vergezichten. Ten slotte Mùr de Chavanette, ook wel bekend als ‘de Zwitserse Muur’. Dit een van de steilste pistes van de Alpen met manshoge buckels en ijzige stukken. Deze piste is zeker meer voor de ervaren en dappere skiërs onder ons. Via deze piste komt u in Zwitserland, maar u kunt ook met de lift de afdaling maken.

Skiën 2

Mont Blanc

Dit jaar is de sneeuw geweldig, maar koud is het zeker. Komende week wordt de temperatuur zelfs op min 29 geschat! Zorg dus dat u vele lagen aantrekt en eventueel warme zakjes meeneemt voor in uw handschoenen. Daarnaast raden wij aan om niet langer dan twee uur op de piste te blijven. Een goed excuus dus om even lekker een biertje of chocolat chaud te drinken!

Leave a Reply