Travel

Oud en nieuw in Parijs

Nu de kerst enkele dagen achter de rug is, is het weer tijd voor oud en nieuw. De tijd dat we er weer bij stil mogen staan dat we weer een jaar afgerond hebben. Tijdens oud en nieuw mogen we weer terug denken aan de mooie tijden die we gehad hebben, de mensen die we hebben mogen ontmoeten of misschien wel kwijt geraakt zijn. Ook is het tijd om vooruit te kijken. Wat ga je doen het komende jaar? Heb je doelstellingen? Oud en nieuw wordt eigenlijk overal in Europa gevierd en het is voor veel mensen één van de leukste feesten van het jaar. We mogen de hele dag oliebollen eten onder het genot van een biertje of tien en iedereen is in een gezellige sfeer. Maar heb je er ooit wel eens aan gedacht om oud en nieuw in het Frankrijk te vieren? Lees verder om er achter te komen wat er in Parijs allemaal te beleven is tijdens oud en nieuw.

Oud en nieuw zonder vuurwerk
In Nederland we gewend om knallend het nieuwe jaar in te gaan. Als je in Parijs bent moet je er rekening mee houden dat oud en nieuw gevierd wordt zonder vuurwerk. De jaarwisseling van 2016 op 2017 werd alleen gevierd met een lichtshow. In de nabije toekomst wordt er misschien weer een klein beetje vuurwerk afgestoken, maar hier zijn nog geen concrete afspraken over gemaakt.

De mooiste plekken
Parijs is niet alleen de stad van de liefde, maar ook één van de mooiste steden om oud en nieuw te vieren. De feesten zijn namelijk overal en de hele hemel wordt om 00.00 verlicht met lichtjes. Je kan er voor kiezen om af te tellen onder de Eifeltoren. Dit is dé verzamelplek om je oud en nieuw door te komen. Dit betekent een en al gezelligheid onder de Eifeltoren. Houdt er wel rekening mee dat het hier héél erg druk kan zijn. Als je het te snel druk vindt of je wilt wat meer rust raad ik het zeker aan om een andere plek te zoeken.

Ook de Arc de Triomphe is een populaire plek om oud en nieuw te vieren. De lichtshow die hier gehouden wordt trekt vanaf een uurtje of negen al de nodige bezoekers. Als je het beste zicht wil hebben moet je naar de trappen voor de Sacré-Coerur in Montmartre gaan. Wederom is het hier echt heel erg druk en je moet hier wel degelijk rekening mee houden. Zorg dat je er ruim op tijd bent als een leuk plekje en goed zicht wil.

Wat de leukste plekjes zijn is natuurlijk ook afhankelijk van je gezelschap. Als je met je geliefde kerst en oud en nieuw viert in Parijs kan je het nieuwe jaar ook ingaan langs de Seine. De stad van de liefde is nog veel romantischer met oud en nieuw. Je kan dan je glas heffen naast deze romantische rivier en zo ga je wel heel bijzonder het nieuwe jaar in.

Met je vrienden knallen is natuurlijk ook mogelijk. Je moet alleen wel ruimschoots kaartjes halen voor de leuke feestjes. Deze zijn namelijk heel snel uitverkocht. Je kan met oud en nieuw niet zomaar last minute kaartjes regelen. Je moet er rekening mee houden dat je alles ruim van te voren regelen moet. Een hotel moet op tijd geboekt zijn, het restaurantje op tijd gereserveerd en de kaartjes op tijd gekocht. Dus als je geen mensen van de organisatie kent of niet uitgenodigd bent op een besloten feestje ben ik er bang voor dat je te laat bent. Maar laat dit je vooral niet weerhouden om volgend jaar oud en nieuw te vieren in Parijs.

Leave a Reply