Stedentrips

Monaco

Monaco---Overview---Aerial-xlarge

Monaco is een klein staatje dat omringd is door Frankrijk, dit prinsendom is de thuisbasis voor de koning van Monaco. Dit kleine landje heeft een eigen regering en bestuur. Dit maakt het zeer bijzonder omdat het zo’n klein stuk grondgebied is. Monaco is ook een heel duur stukje grond, er is hier veel jetset en men rijdt hier in de duurste auto’s. Verder is het weer in Monaco is zeer goed, het gebied ligt aan de middellandse zee, waardoor velen deze streek in de zomer bezoeken. De taal die wordt gesproken in Monaco is gewoon Frans en er wordt betaald met de Euro.

Een ander evenement die elk jaar plaats vindt in de stad is de Formule 1. Deze race wordt gehouden in de straten van Monaco. De straten worden dan afgezet en omgetoverd tot racecircuit. Tevens blijven de randen van de baan, de ‘curbs’ altijd liggen. Dit maakt het mogelijk om zelf het rondje te rijden op het circuit. Dit is een leuk puntje aan een straatcircuit en is het zeker de moeite waard om een rondje te rijden op dit circuit tijdens uw bezoek. Houd er wel rekening mee dat u de reguliere snelheid aanhoudt, zo krijgt u geen boetes en veroorzaakt u geen ongelukken.

Verder kunt u het paleis een bezoekje brengen, al sinds 1297 wonen de vorsten van Monaco in dit paleis. Dit zeer oude gebouw is daarom ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is in de loop van jaren een aantal keer verbouwd, daarom zijn de stijlen van dit paleis zeer uiteenlopend. Toeristen mogen de kapel en de troonkamer bezichtigen tijdens hun bezoek. De rest is privégebied omdat deze verder nog bewoond wordt. Een kaartje kost voor volwassenen 8 euro en voor kinderen en studenten is de prijs 4 euro. Naast het paleis zijn er tal van musea die u kunt bezoeken, zo ook het Oceanographic Museum de Monaco, hier worden verschillende zeedieren tentoongesteld.

Leave a Reply