Wintersport

Met de auto naar de Franse sneeuw

Het is weer zover! Eindelijk is het tijd voor die welverdiende wintersportvakantie. Na lang wachten mag je eigenlijk de auto weer instappen en op weg naar Frankrijk. Zoals je wellicht weet heeft Frankrijk vele mooie wintersportbestemmingen. Ga je dit jaar naar de Franse Alpen? Dan kun je met het vliegtuig gaan, maar ook met de auto is deze afstand prima te overbruggen. Kijk wel uit, de weg naar Frankrijk kan erg verraderlijk zijn, zeker wanneer je dichter bij je bestemming aankomt. Gladheid en wegen die op en af gaan kunnen op je pad komen.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid aan je reis begint. Niet alleen jij zelf, maar ook je auto zullen klaar moeten zijn voor de reis. Weet jij wat je moet doen als je in een slip raakt? Of hoe je je rem het beste kunt gebruiken wanneer je op bergafwaarts rijdt? Wij helpen je graag met wat tips.

Hoe dichter bij je bestemming, hoe meer sneeuw je waarschijnlijk tegenkomt. Sneeuw betekent vaak gladdere wegen dan normaal. De kans is daarom groter dat je in een slip terecht komt, dan wanneer je op een schone weg rijdt. Als je in een slip raakt, is het aan te raden zo min mogelijk te remmen of de koppeling in de drukken. Het is verstandiger om juist wat extra gas bij te geven en een beetje probeert bij te sturen. Dat is de beste kans om recht op de weg te blijven.

Rijdt u bergafwaarts? Probeer dan ook zo min mogelijk gebruik te maken van de rem. Remmen kan ervoor zorgen dat u in een slip raakt. Als je vaart wil minderen op een bergafgaande weg, probeer dan op de motor te remmen. Door in een lagere versnelling te rijden, gebruikt de motor haar eigen kracht om te remmen. Bovendien heb je met een lagere versnelling vaak een betere grip op de weg.

Zorg ook dat je banden goed zijn voordat je vertrekt. Goede winterbanden zijn hierbij noodzakelijk. Ook daar zijn echter vele mogelijkheden in. Hier vind je een aantal handige tips op het gebied van winterbanden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je gaan genieten van een heerlijke wintersportvakantie.

Leave a Reply