Cultuur

Het Venetiaanse carnaval in Annecy

Het Venetiaanse carnaval wordt niet alleen in Venetië gevierd, dit doen ze namelijk ook in de plaats Annecy. Deze plaats ligt in Frankrijk, in het departement Haute-Savoie en is daarnaast ook de hoofdstad hiervan. Deze plek heeft als bijnaam “Het Venetië van de Alpen” en dit is natuurlijk niet voor niets. Wij vertellen u hoe deze plek aan de naam komt en waarom u hier een bezoekje moet komen brengen!

Traditie

Het Carnavalsfeest wordt ieder jaar gevierd in Annecy. Dit gebeurd het weekend na de Dikke Dinsdag, dit is het traditionele einde van de carnavalsperiode. Dit feest wordt sinds het jaar 1996 gevierd, al bijna 23 jaar dus! Het wordt georganiseerd door de ARIA. Dit is een vereniging die zich bezig houdt met de ontmoetingen tussen Italië en Frankrijk.

carnival-annecy-1225711_960_720

Uiterlijk

Tijdens dit weekend maken vrijwilligers pakken en kostuums zelf. Daarnaast zijn de maskers, hoeden, hoeden met veren en de traditionele outfits ook aanwezig in allerlei kleuren. Wanneer u hiernaar toe gaat kunt u dus veel kleurrijke en extreem creatieve uiterlijke expressies verwachten. Genieten dus!

annecy-3317995_960_720

Stad

De stad Annecy is van top tot teen versierd en daarnaast kleuren de pakken en kostuums ook natuurlijk de straten op. Veel mensen gaan zitten op het grasveld, genaamd Le Paquier, of lopen langs de smalle straten naast de kanalen en grachten met bruggetjes. Ook zijn er veel fotograven aanwezig in de stad, dit is natuurlijk logisch door alle pracht en praal.  Het lijkt net of u zich in de straten van Venetië bevindt tijdens deze periode.

carnival-2092819_960_720

Bezienswaardigheden

Ook tijdens deze periode kunt u natuurlijk genieten van alle pracht en praal wat deze stad te bieden heeft. Denk hierbij aan de monumenten die door de stad heen zijn geplaats, maar ook de musea en de openbare tuinen, het strand en de brug des liefdes. Er is nog genoeg om te doen wanneer u even wat cultuur wilt snuiven!

eyes-1283163_960_720

 

Screenshot_4

 

Leave a Reply