Uncategorized

Frankrijk: Het land der liefde

eiffeltoren_436950i

Als men aan Frankrijk denkt, dan wordt Frankrijk vaak gezien als het land van Wijn, Stokbrood, Croissants en de Eiffeltoren. Echter staat Frankrijk nog op een andere manier bekend en dat is al het land van de liefde en romantiek. Dit is echter ook niet zo gek, aangezien negen van de tien romantische films zich afspelen in Frankrijk.

In Frankrijk kan men in het gehele land terecht voor een weekend vol romantiek, maar de ‘place to be’ is en blijft Parijs (de stad van l’ámour / de liefde). Er wordt zelfs geclaimd door mensen dat wie nog nooit een weekendje in Parijs heeft doorgebracht met zijn/haar geliefde, zich zelf geen echte romanticus mag noemen. De plek die gezien wordt als het meest romantisch in Frankrijk is uiteraard de Eiffeltoren. Omdat dit, volgens veel mensen, de meest romantische plek is in het land van de liefde ne romantiek, worden er heel veel aanzoeken gedaan bij , onder en op het hoogste niveau van de Eiffeltoren. Volgens bepaalde mensen is de beste tijd om je aanzoek (bij de Eiffeltoren) te doen om 10 uur in de avond. Op dat moment gaan namelijk alle lichten op de Eiffeltoren knipperen. Dit zorgt voor een nog mooiere herinnering waar u later op terug kunt kijken.

Mocht u echter geen plannen hebben voor een aanzoek, maar wilt u toch een romantisch weekend beleven met uw partner / geliefde? Dan kan dit uiteraard ook in Frankrijk.  Zo zijn er talloze mogelijkheden om romantisch uit eten te gaan en om deel te nemen aan (romantische) boottochten over diverse rivieren. In Parijs is het mogelijk om om in de avond een romantische boottocht te maken over de ‘Seine’. Tijdens deze boottocht vaart u langs de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Andere mogelijkheden die u in Parijs heeft zijn het bezoeken van bruggen met ‘Love Locks’ en romantisch picknicken onder de Eiffeltoren. Bij de bruggen met de ’Love Locks’ kunt u ervoor kiezen om zelf ook deel uit te maken van de brug en de romantische boodschap die de ‘Love Locks’ vertegenwoordigen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is een slot mee te nemen of te kopen, de naam van uzelf en uw geliefde / partner er op te schrijven en het slotje vast te maken aan de brug. Daarna gooit u de sleutels in het water om te laten zien dat u en uw partner elkaars eeuwige liefde zijn.

tumblr_inline_np96czhZXW1s2n70p_500

Leave a Reply