Uncategorized

Een nieuw bestaan

Frankrijk, het land van de wijn, stokbrood en croissants. Het land waar men als geen ander weet hoe je moet genieten van het leven. Zeker op het gebied van eten en drinken kent Frankrijk een verre voorsprong op andere landen. Naast het heerlijke eten kent het land ook een prachtige natuur en is gelukkig niet alles volgebouwd. Stijle gorges worden afgewisseld door glooiende heuvels. Het land grens aan verschillende zeeën met elk een eigen karakter. De woeste golven in de baai van Biskaje of het zonnige en subtropische paradijs aan de middellandse zee.

Zelf heb ik me altijd aangetrokken gevoeld door de Franse Alpen. Woeste en hoge toppen die tot ver boven de boomgrens uittorenen. De hoogste bergtop van west-europa is ook te vinden in Frankrijk. De sneeuw in de winter in combinatie met de vele outdoor mogelijkheden in de zomer zorgen voor een heleboel verschillende activiteiten waar ik een passie voor heb. Toen mijn baas vroeg of ik bereid was te verhuizen naar Grenoble werd ik erg enthousiast en heb ik meteen ja gezegd.

Grenble is een stad aan de voet van de Franse Alpen. De rivier Drac en Isere komen hier samen. Het centrum voelt haast aan als Parijs in het klein. Langs de bochtige rivieren staan de huisjes idyllisch opgesteld. De voorsteden zijn een minpuntje, maar als jij je door de fantasieloze en haast communistisch ogende flats hebt heengeworsteld vind je een heuze parel. Grenoble is een echte studentenstad waar meer dan 50.000 mensen hun kennis verijken aan de universiteit. Daarnaast is Grenoble ooit het decor geweest van de olympische winterspelen wat weer een hoop leuke attracties met zich mee brengt. Op een kwartiertje rijden sta je op de skipiste en in de zomer klopt de tour de france regelmatig aan.

Het enige nadeel van zo ver weg van huis wonen is dat ik niet altijd op elk feestje aanwezig kan zijn. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om cadeaus gemakkelijk en snel als pakket versturen. Zo kan ik mijn kleine nichtje toch nog blij maken en bijvoorbeeld mijn valentijn toch nog verleiden om eens mij op te komen zoeken in het land van de liefde. Omdat ik zelf liever niet te veel betaal ben ik gaan googelen naar transport frankrijk. Ik kwam op een Nederlandstalige website terecht die mij perfect verder hielp. Zo kreeg ik een mooi overzicht van alle prijzen en tijden.

Leave a Reply