Tips en ideeën

Een actieve vakantie in Frankrijk

Zoals jullie zo langzamerhand door hebben heeft Frankrijk een heleboel bezienswaardigheden te bieden. Het is een groot land met de prachtige steden. Denk bijvoorbeeld aan Louvre, de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe. Allemaal prachtige die je naar mijn opinie allemaal een keer gezien moet hebben. Niet iedereen houdt van op vakantie gaan om alleen maar te kijken naar beelden en foto’s. Het hoort er wel bij natuurlijk, maar is niet dat wat jullie het echte vakantie gevoel geeft. Sommige van ons zoeken spanning en sensatie en zijn echt op zoek naar een activiteiten vakantie.Wat heeft Frankrijk te bieden op dit gebied? Nou, veel! Doordat het zo’n groot land is heeft het verschillende landschappen en ieder landschap heeft weer een anders soort activiteit waar het geschikt voor is. Ik neem jullie hierbij mee naar de meest geschikte activiteiten voor jouw actieve vakantie in Frankrijk en geef hierbij gelijk een plek waar dit mogelijk is.

In het water
Waarschijnlijk de beste plek voor de kanoën en Kajakken is Ride The Verdon. Letterlijk vertaald: een rit door de Verdon. De Verdon is een zijrivier van de Durcan die gevestigd ligt in het zuiden van Frankrijk. Ride The Verdon is een bedrijf dat gevestigd is in Castellane. De rivier loopt tussen de bergachtige omgeving en is hierom de uitermate geschikte plek voor verschillende watersporten. Naast kanoën en kajakken kun je dus ook kiezen voor aqua trekking. Hierbij ben jij zelf met een zwemvest het enige dat door de rivier gaat. Je kiest van te voren je route en kan dan drijvend/zwemmend door het water bewegen. Spring van hoge rotsen en geniet van de wilde wateren. Dit is nog maar één van de vele locaties waar het mogelijk

Lekker onder water
Om even in het kader van water te blijven wil ik het hebben over een activiteiten voor onder water. Als je echt opzoek bent naar een actieve vakantie in Frankrijk kan snorkelen en duiken niet aan je lijst ontbreken. Frankrijk beschikt over kilometers aan kust en niet te benoemen veel meren. Duikcentrum La Londe is waarschijnlijk één van de mooiste plekken om te duiken. De duik school is gevestigd in Dune La Londe en is te vinden ten oosten van Marseille aan de kust van de Middellandse zee. Deze duikschool is geschikt voor iedereen. Voor duikers van het beginnersniveau tot de zeer ervaren duikers, er is voor ieders wil iets.

Terug naar het land
Nu we de wateractiviteiten hebben gehad wordt het tijd om het te hebben over de land activiteiten. Fietsen is echt iets dat bij ons Nederlanders hoort, maar dat wil niet zeggen dat je het alleen in Nederland hoeft te doen. Sterker nog, fietsen kan juist een adembenemende bezigheid zijn tijdens je actieve vakantie in Frankrijk. Het leuke aan fietsen is dat het overal kan. Je kan het combineren met allerlei andere activiteiten. Om eens wat voorbeelden te noemen kan je bijvoorbeeld een fiets toch maken door de het mooie Parijs. Zo kan je vanaf je hotel bijvoorbeeld een fietstocht plannen door de stad en alle mooie bezienswaardigheden zien. Maar je fietstocht hoeft niet perse in een stad plaats te vinden. De meest voorkomende en voor de hand liggende keuze is een fietstocht door de natuur en de bergen van Frankrijk. Een aan te bevelen plek voor jouw fietstocht is de Mont Ventoux. Dit is een berg die gevestigd is ongeveer 150 kilometer ten Noorden van Marseille. Het is de meest beschreven berg om met de fiets te trotseren. De berg is bekend omdat hij meerdere malen voorkwam in de Tour de France. Hiernaast is het een vrij stabiele berg. Je moet er degelijk voor trainen om de berg op te komen, maar gelukkig is het voor iedereen mogelijk om de top te bereiken. De berg is 1909 meter hoog en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 7,5 procent. Je kan de berg beklimmen vanaf drie verschillende kanten. Deze kanten zorgen voor diverse moeilijkheidsgraden.

De lucht in
We hebben al enkele activiteiten gehad. Deze vonden plaatsen in- of onder water en op het land. Nu gaan we naar een activiteit voor de echte waaghalzen. Om dit te doen moet je niet bang zijn voor hoogtes. Ik heb het over paragliden, oftewel met een een parachute zo lang mogelijk in de lucht blijven. Dit wordt veel gedaan op de Mont Blanc. Deze berg is geschikt voor paragliden en je kan hier genieten voor adembenemende uitzicht.

Actieve vakantie Frankrijk

Ik heb jullie enkele mogelijkheden voor geschoteld voor je actieve vakantie in Frankrijk. Hierbij heb ik enkele plaatsen genoemd waarbij dit mogelijk is. Frankrijk is een belachelijk groot land en laat je daarom niet beperken in de mogelijkheden. Er zijn veel meer bergen om te beklimmen, wateren om te bewonderen en routes om te fietsen. Frankrijk is een land met meer mogelijkheden dan dat je voor mogelijk houdt

Leave a Reply