Travel

De mooiste wandelroutes van Frankrijk

Frankrijk biedt voor veel mensen de ideale gelegenheid tot een actieve vakantie. In de Ardennen kan je optimaal kanoën en klimmen, aan de kust kan je perfect surfen en in het binnenland zijn er mooie plekjes waar je heerlijk kunt fietsen. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om goed te kunnen wandelen in Frankrijk. De volgende 4 gebieden bieden u de perfecte ervaring.

De Grand Randonnée 20

Dit gebergte heeft alles te bieden wat een wandelaar zoekt in een mooie wandelroute. Mooie pieken en dalen, bergmeertjes, uitzicht over de Middelandse Zee en verschillende stukken natuur. Het is een van de bekendste wandelroutes in Frankrijk, maar staat ook bekend als een van de zwaarste routes van Frankrijk. Het gebergte is te vinden in Corsica en is ongeveer 170 kilometer lang.

Haute Randonnée Pyrénéen

Dit gebergte is een route die bekend staat als moeilijk en zwaar.  De route gaat midden door de Pyreneeën en loopt van de Atlantische Oceaan naar de Middelandse Zee. De route is 900 kilometer lang en hierdoor doe je er ongeveer 40 tot 50 dagen over om de hele route te trotseren. Bij deze route ben je geheel op jezelf aangewezen en dit zorgt dus voor een echte uitdaging.

Tour du Mont Blanc

Een van de bekendste gebergte zijn de Franse Alpen. Er zijn verschillende wandelroutes die verschillen van een dag tot meerdere dagen. De routes zijn voor verschillende wandelaars geschikt en het is onwijs mooi. De totale route is ongeveer 170 kilometer lang en is binnen enkele dagen te doorlopen.

Grand Randonnée 21

Langs de kust van Frankrijk ligt een niet zo’n heel bekende route, maar hij doet zeker niet onder voor de andere routes. De route is ongeveer 180 kilometer lang en is voor iedereen geschikt. Doordat deze route langs de kust loopt kan je tijdens het wandelen ook heerlijk afkoelen in de zee. Anders dan de andere routes, liggen langs deze routes veel campings, waardoor je makkelijk kan overnachten.

Leave a Reply