Tips en ideeën

De mooiste kerstmarkten van Frankrijk

Kerstmis staat weer voor de deur, de gezelligste tijd van het jaar! Daar horen ook de gezellige kerstmarkten bij waar je bij vrienden of familie lekkere glühwein en warme chocolademelk kan drinken en de kerstsfeer opsnuiven. Bij Nederlanders zijn ook de Duitse kerstmarkten – of beter Weihnachtsmarkten – zeer geliefd. Maar in december is ook Frankrijk helemaal in de magische kerstsfeer gehulst. Veel Franse steden worden met kerst prachtig verlicht en je kan er heerlijke sfeervolle kerstmarkten vinden. In deze blog overlopen we enkele Franse kerstmarkten waar je je kan laten overspoelen door het zalige kerstgevoel.

De kerstmarkt in Lille

kertst4

Van 17 november tot 27 december is Lille omgetoverd tot een prachtig kersttafereel. Op het Place du Général de Gaulle in het centrum van de stad vind je een kerstmarkt met meer dan 80 kerstkraampjes. Ambachtslieden en lokale winkeliers voorkopen er mooie en originele producten. Er zijn ook verkopers uit andere Franse regio’s en andere landen zoals Polen, Rusland, Duitsland en Canada waarbij je leuke authentieke cadeau’s kan kopen. Kerstdecoratie, streekproducten, vin chaud (glühwein) en streekgebonden gerechten zoals gaufres (bekende wafels uit Lille) en pain d’epices (kruidenkoek), je vindt ze er allemaal. Je kan een bezoek brengen aan de Kerstman, naar een van de leuke kleine concerten gaan kijken of een rit maken op het grote reuzenrad waarvan je een sprookjesachtig uitzicht over de kerstmarkt en de verlichte stad hebt.

 

De kerstmarkt van Arras

B9710357380Z.1_20161128175216_000+GRQ82QEFT.1-0

Ook in Arras, een mooie stad in Nord-Pas-de-Calais schitteren de lichtjes je tegemoet in december. Van 24 november tot 30 december vindt u in het hart van de stad, op het prachtige plein Grand Place meer dan 90 houten kraampjes waar je diverse regionale en ambachtelijke lekkernijen en cadeau’s kan vinden. Proef van de heerlijke beroemde chocolade hartjes van Arras oftewel “les coeurs en chocolat” of neem een bakje vers geroosterde kastanjes en loop door de lanen en chalets die bedekt zijn met verlichte slinger. Je kan je op de schaatsbaan wagen, een rondje maken op een houten paard van de kerstcarrousel of een bezoekje brengen aan de Kerstman. ’s Avonds zijn de lichtjes op zijn mooist en kan je tijdens het kraampjes lopen naar een kerstkoor luisteren.

 

De grootste kerstmarkt van Noord-Frankrijk in Amiens

cas_flament_-_creation_skertzo_pour_amiens_metropole_800x513_0

In de historische stad Amiens vind je van 24 november tot en met 30 december een van de grootste kerstmarkten van Frankrijk. Parfums d’Hiver heet deze kerstmarkt en je vindt er ongeveer 135 kraampjes die een totaal van 2 kilometer kerstmarkt vormen doorheen de stad. Elk jaar heeft de kerstmarkt een ander thema, het thema dit jaar is “De sprookjeswereld van Kerst”. Ga zeker kijken naar het prachtige licht- en geluidspektakel dat elke avond om 19u00 afgebeeld wordt op de wondermooie kathedraal en maak een wandeling in La Forêt Enchantée oftewel het Betoverde Bos. Breng zeker ook een bezoekje aan de Kerstman die op je wacht in zijn eigen houten chalet.

 

De kerstmarkten in Parijs

3128104578_3ec89a902e_b

Ook Parijs maakt zijn naam als lichtjesstad helemaal waar bij kerst. Volledige straten, waaronder de Champs-Elysées, zijn helemaal voorzien van lichtjes en prachtige kerstétalages voor de mooiste winterdecors. Parijs is groot en er zijn dan ook veel kerstmarkten te vinden die het hart van echte kerstliefhebbers zullen verblijden.

De bekendste en meest romantische kerstmarkt moet wel die aan de Montmartre zijn. Deze prachtig verlichte markt ligt aan de voet van de Sacré-Coeur en je kan er zo’n 50 chaletjes vinden met lekkere streekproducten en inspirerende cadeau-ideeën. Op de kerstmarkt bij la Défense staat een grote kerstmarkt waar je allerlei boetiekjes kan vinden om je kerstinkopen te doen. Ook zijn er allerlei leuke animaties, ideaal voor met de kinderen te doen! Daarnaast zijn er ook nog kerstmarkten te vinden in de wijk van Saint-Germain-des-Prés, aan Gare de l’Est en bij de Notre-Dame die allemaal hun unieke schoonheid hebben.

Leave a Reply