Wintersport

De grootste skigebieden in Frankrijk

 

Frankrijk heeft enkele van de grootste skigebieden ter wereld, die tevens ook heel erg mooi en leuk zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Frankrijk een populair vakantieoord is bij wintersporters. Wil jij ook graag je kerstvakantie op de latten doorbrengen? Hieronder zetten we de vier leukste skigebieden van Frankrijk op een rijtje, zo wordt het nog makkelijker om je wintersportvakantie te boeken!

 

Skigebied Les Trois Vallées

33177977691_382501cd41_kLes Trois Vallées heeft in totaal een 600 km aan skipistes die zich uitstrekken over drie valleien. De populaire skigebieden in Les Trois Vallées zijn Val Thorens en les Menuires, daar zijn dan ook de hoogte skipistes te vinden. De toppen zijn hoger dan 3000 meter waardoor de sneeuw altijd optimaal is. Ook Méribel en de vallei in La Tania zijn aantrekkelijke skiplekjes door hun authentieke karakter. Op deze lager gelegen skipistes zijn er altijd sneeuwkanonnen voorzien voor wanneer het nodig zou zijn.

In de Savoie zijn er in totaal 1800 sneeuwkanonnen, vijf skistations en meer dan 200 skiliften. In Les Trois Vallées zijn alle skistations met elkaar verbonden. Ook het er ideaal voor snowboarders door de vele off-piste mogelijkheden en de funparks en pipes.

 

Skigebied Portes du Soleil

ski-areas-portes-du-soleilDit skigebied bevindt zich tussen de Mont Blanc en het Zwitserse Genève. In totaal zijn er in Portes du Soleil 12 skiresorts te vinden en is er 650 km aan pistes. Samen met Les Trois Vallées strijdt Portes du Soleil om de titel van grootste skigebied ter wereld. Het skigebied is ook op alle punten mooi op elkaar aangesloten, er zijn slechts drie plaatsen waar een skibus nodig is. Portes du Soleil ligt niet op gigantische hoogtes, het hoogste punt is slechts 2466 meter, maar daar zijn ze perfect op ingespeeld door de kunstsneeuwinstallaties. Een ander pluspunt zijn de moderne en snelle liften. Voor gevorderde wintersporters is er de ultrasteile zwarte piste tussen Avoriaze en les Crosets, ook de De Muur genoemd.

 

Skigebied Grandes Rousses

alpedhuez

Het bekende skioord Alde d’Huez ligt in dit skigebied samen met Oz-en-Oisans en Vaujany. In Les Grandes Rousses is er een totaal van 236 km aan pistes te vinden. L’Alpe d’Huez is bekend door de ontzettend vele off-piste afdalingen die je er kan maken en zijn uitdagende funparks. Het dorp is op de rand van een afgrond gelegen. Op het eerste gezicht lijken de pistes boven het dorp ideaal voor beginners, maar niets is minder waar aangezien deze pistes gewoon de uitloop zijn van zwaardere pistes. Het hoogste punt in Les Grandes Rousses is de Pic Blanc, waarvan de beruchte piste ‘De Tunnel’ en enkele andere zwarte pistes naar beneden lopen. Ook de langste zwarte piste ter wereld, de Sarenne, ligt in dit skigebied, de piste heeft een lengte van 16 km.

 

Skigebied Paradiski

paradiski_09_10_ChampagnyParadiski is een groot en modern skigebied met in totaal een 425 km aan skipistes. Skiërs van alle niveau’s kunnen hier terecht en met verschillende bestemmingen is het geschikt voor alle doelgroepen. Zo zijn Les Arcs en La Plagne leuk voor jongeren en Montalbert en Peisey-Vallandry ideaal voor families.
In Paradiski zijn er twee grote gletsjers, Bellecôte en Aiguille Rouge, met toppen die boven de 3000 meter komen. Daardoor zijn de gebieden altijd zeker van sneeuw. Er zijn in het skigebied eenvoudige blauwe pistes te vinden zowel als pittige zwarte pistes. De meeste pistes lopen in of door het bos.

Leave a Reply