Travel

De Aiguille du Midi bezoeken

Zoals je in de vele blogs hebt kunnen lezen is er in Frankrijk echt heel veel te beleven en te zien. Je kan paragliden, prachtige steden bezoeken, fietsen, zwemmen, genieten van bergen, stranden, zon, wijnvelden en ga maar verder. Deze blog nemen we weer een stuk natuur onder de loep. Dit maal gaat het om de robuuste berg Aiguille du Midi. Aiguille betekent naald in het Nederlands. Het heeft deze naam gekregen vanwege de spitsige vorm. Het is al meer dan 50 jaar de grote trekpleister van Charmonix. Met een hoogte van 3842 meter behoort het tot de hogere bergen in Frankrijk. Jaarlijks bezoeken zo’n half miljoen mensen deze berg. Op de berg zijn veel dingen te beleven en het staat zelfs bekend om iets. In dit artikel ga ik jullie vertellen hoe je op de berg komt en wat er te beleven valt.

De populairste manier om de top van de berg te bereiken is via de kabelbaan. Deze kabelbaan begint op ongeveer 1050 meter hoogte en stijgt snel tot een ruime 2300 meter. Hier stap je over op een andere gondel naar de top van de berg. Je bent ongeveer 2 keer 10 minuten bezig met het bereiken van de top. Het wordt overigens afgeraden voor hele kleine kinderen en oudere met hart problemen om de top van de berg te bezoeken.

Nu je eenmaal op de top bent is moet je als eerst genieten van het fenomenale uitzicht. Je wordt omringd door de robuuste grote bergen zoals de Dome du Gouter, Refuge Vallot, Mont Maudit en natuurlijk de Mont Blanc. Je kan genieten van een uitzicht en het lijkt alsof je in een foto gestapt bent. Je gaat gelukkig niet alleen naar boven voor het mooie uitzicht. Een retourje voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost iets meer dan 150 euro en je wilt natuurlijk wel waar voor je geld. Na een korte wandeling kom je een museum tegen. In het noordelijke gebouw kun je een restaurant en een souvenir shop vinden.

Sinds kort is er een nieuwe attractie op de top van de Aiguille du Midi. Het is mogelijk om op een 1,2 cm dikke glas plaat te staan en recht naar beneden te kijken in een duizend meter diepe afgrond. Je bent gelukkig helemaal omringd door glas platen en het is onmogelijk om er vanaf te vallen. Je kan vanaf de top van de berg dus goed naar de Mont Blanc kijken. Je ziet ook mensen hier de Mont Blanc berg beklimmen.

Als nou van plan bent deze berg te bezoeken dan raad ik aan om aan de volgende dingen te denken:

Smeer je in met zonnebrand
Je vraagt je misschien af waarom dit moet. Het is daar winderig en hoogstwaarschijnlijk koud. Je moet het hetzelfde zien als een wintersport vakantie. Als je op wintersport vakantie gaat is de kans ook aannemelijk dat je bruiner wordt.

Neem warme kleding en een zonnebril mee
Zoals ik net al zei zit je op een hoge hoogte. Door de lucht druk verschil is het hier een stuk kouder en wordt het aangeraden om deze sullen dus mee te nemen.

De openingstijden in de gaten houden
Per periode verschillen de openingstijden. Je bent ongeveer 2 a 3 uur bezig met een rit en honden zijn niet toegstaan. Overigens heb je pas toegang tot de berg als je ouder bent dan drie jaar.

De Aiguille du Midi is een leuke activiteit. Je moet er wel rekening mee houden dat je er al met al een hele dag mee bezig bent, maar het is het meer dan waard. Als je in de buurt bent van deze magnifieke berg is het zeker aan te raden om er een bezoekje aan te brengen.

Leave a Reply