Uncategorized

Bekende gerechten in Frankrijk

De Franse keuken is de meest diverse en brede keuken in de wereld. Heel veel restaurants baseren hun menu’s en recepten op de idealen en ideeën van de Franse keuken. Dit is niet zo gek want Frankrijk staat er om bekend dat er veel aandacht en tijd word besteed aan voedsel. Eten is belangrijk in de Franse cultuur, dit is ook de reden dat de keuken zo verfijnd en ontwikkeld is in Frankrijk. Dit begon al in de Bourgondische tijd, ruim 1300 jaar geleden. Er moest van het leven worden genoten en genoeg worden gegeten en gedronken. Er werd daarom ook veel tijd besteed aan de maaltijden en het nuttigen. De maaltijden waren van aanzienlijke porties, dit geeft wel weer aan hoe belangrijk ze voedsel vonden.

Bekende Franse gerechten

Er zijn verschillende gerechten die heel bekend zijn over de hele wereld. Ratatouille is één van die bekende gerechten. Ratatouille is oorspronkelijk een stoofpot van verschillende groentes. Het is een simpel en goedkoop gerecht, maar door de juiste kok kan er een hele smaakbeleving van worden gemaakt. Tegenwoordig zijn er meerdere varianten van ratatouille. De één maakt het met heel veel olijvenolie en de andere rooster de groentes in de oven. Nog zo’n bekend gerecht is escargots, ook wel bekend als slakken in knoflook. De slakken worden in de oven gegaard met de lekkerste kruiden, vooral knoflook. Het is een heel simpel gerecht en een ware delicatesse in Frankrijk. Helaas is het gerecht in de rest van de wereld een stuk minder populair.211-20120107-53bdbd

Tot slot voor de echte vleesliefhebbers is de tournedos rossini een hele bekende. Dit gerecht bestaat uit een gebraden tournedos met een stuk ganzenlever er bovenop. Als dit nog niet genoeg is word er een met jus doordrongen crouton bij geserveerd en als finishing touch wat truffelvlokken overheen besprenkeld. Kijkend naar de naam zou je denken dat het een Italiaans recept is, dit is gedeeltelijk ook zo. De beroemde componist Gioacchino Rossini heeft het recept doorgegeven aan een Franse chef. De Franse chef heeft dit recept verder overgenomen en uitgebreid.

Leave a Reply